Suomifutislegenda uudessa roolissa keskiviikkona – povaa hienoa ottelua

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Upean uransa viime kauteen lopettanut Veli Lampi debytoi uudessa roolissa keskiviikkona. Lampi on asiantuntijana ISTV:n ja Ruutu+:n suorana näyttämässä huippuottelussa SJK-HJK.

– Kiva päästä mukaan Veikkausliigaan tällä tavoin. Asiantuntijatehtävä on ilman muuta haastava, mutta uskon, että pelivuosista on aika paljon hyötyä siihen, Lampi toteaa SuomiFutis-sivustolle .

– Paljon mielenkiintoisemmalla ottelulla ei voisi aloittaa. SJK-HJK on muodostumassa yhdeksi suomalaisen futiksen klassikoista.

Seinäjoella pelaajakasvatuksensa saanut, mutta HJK:n paidassa suurimmat kotimaan meriittinsä hankkinut ex-maajoukkuemies muistuttaa realiteeteista.

– HJK on lähtökohtaisesti suosikki jokaisessa veikkausliigaottelussa. Kaikki muu kuin voitto on heille pettymys. Kauden alku on aina jonkinlaista hakemista – HJK on silti avannut kahdella voitolla, Lampi miettii.

– Opin Mika Lehkosuolta pelaajaurallani opetuksen, että alkukaudesta pitää raapia pisteitä, myöhemmin peli kehittyy enemmän. Tuskin ”Bana” on tätä omaa viisauttaan unohtanut.

Veli Lampi lopetti uransa VPS:n kapteenina. Ensin hän veti vähän henkeä, mutta on nyt mukana työelämässä jalkapallovalmennuksen apuvälineitä suunnittelevassa ja myyvässä Taktiko Solutions Oy:ssa.

– Vedin vähän henkeä ja sitten työt alkoivat kiinnostaa. Ja jalkapallon seuraaminen myös. Odotan todella innolla huomista peliä. Nyt on vasta kolmas kierros ja näin iso ottelu edessä, Lampi sanoo.

– Otteluruuhka on vasta alkamassa, joten tähän peliin molemmat pääsevät aika tuoreina ja ilman suurempia loukkaantumisia.

Lampi muistuttaa, että joukkueiden lähtökohdat peliin ovat hieman erilaiset.

– HJK:lla on sama valmennus kuin viime vuonna. Pelaajisto on muuttunut jonkin verran. SJK taas lähtee kauteen uudessa valmennuksessa. Toki myös pelaajisto on muuttunut siellä.

– HJK:n riveistä seuraan erityisellä mielenkiinnolla Riku Riskiä, jonka tunnen maajoukkueesta hyvin. Myös uusi brassikärki Klauss vaikuttaa hyvin kiinnostavalta pelaajatyypiltä. SJK:n Reuben Ayarna vaikuttaa loistavalta täsmähankinnalta, Lampi kehuu.

Juho Hirvonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS