Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki valmistautuu sunnuntaiseen Kööpenhaminan derbyyn. Brøndby isännöi FC Kööpenhaminaa Tanskan Superliigan jatkosarjassa.

Lue Brøndby-puolustaja Paulus Arajuuren derby-muistoista tästä.

Pukki kertoi seuran nettisivuilla, minkälaista oli pelata Saksassa Revierderbyssä eli Schalken ja Borussia Dortmundin välisessä ottelussa. Myös Revierderby on ohjelmassa sunnuntaina Bundesliigassa.

– Kun siirryt seuraan, joka on osa isoa derbyä, sitä odottaa milloin pääsee kokemaan derbyn itse. Minun ensimmäinen pelini Dortmundia vastaan oli huikea ja muistaakseni me myös voitimme pari peliä heitä vastaan, kun olin siellä, Pukki kertoi Schalke-ajoistaan.

Pukki pelasi Schalkessa vuosina 2011-13. Tunnelma Revierderbyssä oli melkoinen.

– Muistan hyvin ensimmäisen derbyni vieraissa, kun näin ”Keltaisen seinän” ensimmäistä kertaa. Tulin kentälle toisella puoliajalla ja valitettavasti hävisimme ottelun, mutta se oli silti upea kokemus, Pukki muisteli.

”Keltaisella seinällä” tarkoitetaan Borussia Dortmundin kannattajakatsomoa, jota pidetään yhtenä futismaailman parhaimmista.

Sunnuntaina Brøndby pelaa todella tärkeistä pisteistä Kööpenhaminaa vastaan mestaruuden kannalta. Brøndby johtaa sarjaa maalieron turvin. FC Midtjylland on toisena samoissa pisteissä.

– Vaikka Saksassa onkin enemmän katsojia, niin täytyy silti sanoa, että esimerkiksi viime vuoden cup-finaalissa pelattu derby FCK:ta vastaan oli jotain, mitä en koskaan ollut kokenut. Silloin oli mahtava pelata, Pukki totesi.