AS Roman urheilutoimenjohtaja Monchi oli todella pettynyt Mestarien liigan toisen välierän jälkeen. Liverpool eteni lopulta finaaliin yhteismaalein 7-6. Kyseenalaiset tuomiot varastivat päähuomion otteluparissa.

Lue lisää Roma-leirin kommentteja keskiviikon ottelusta ja tuomariratkaisuista tästä.

Romalta vietiin kaksi melko selvää rankkaria, jotka olisivat voineet kääntää ottelun kuvan. Lopulta ottelun eteneminen jatkoajalle oli vain yhden maalin päässä, sillä toinen osaottelu päättyi Roman 4-2-voittoon ja ensimmäisen osan Liverpool vei lukemin 5-2.

– Se muuttaa kaiken. Päästimme maalin, joka oli paitsio ensimmäisessä ottelussa. Toisessa osassa meiltä jäi viheltämättä kaksi rankkaria, joista toisessa olisi vielä pitänyt antaa punainen kortti, Monchi kertasi Mediaset Premiumille.

– On aika korottaa ääntämme, ei vain Roman, vaan myös Juventus koki samanlaista vääryyttä Real Madridia vastaan. Italialaisen jalkapallon on korotettava ääntään, koska se mitä näimme tänään (keskiviikkona), oli shokeeraavaa, mies jatkoi.

Monchi onnitteli Liverpoolia finaalipaikasta, mutta halusi vielä muistuttaa miten se tapahtui. Monchin mukaan italialainen jalkapallo ei voi vain katsella sivusta, kun heitä kohdellaan väärin.

– Olen espanjalainen ja saavuin tänne vuosi sitten, mutta olen sitä mieltä, että italialaisen jalkapallon on korotettava ääntään, koska tämä ei ole normaalia.

– En ymmärrä miksi VAR-teknologiaa ei käytetä maailman tärkeimmässä seurajoukkueturnauksessa. En ymmärrä sitä lainkaan. Se ei poista kaikkia virheitä, mutta vähentää niitä roimasti.

Monchi muistutti, että keskiviikon kaltaiset tuomariratkaisut vievät myös voittajilta sen ansaitseman kunnian.

– Kyse ei ole vain taloudellisesta tappioista, vaan myös intohimon ja kovan työn tekemisestä turhaan. Pelaajat pukuhuoneessa olivat todella vihaisia, koska annoimme sata prosenttia toisella puoliskolla ja olimme loistavia.

– Meidän täytyy tuoda VAR Mestarien liigaan, koska se on olennainen osa jalkapalloa. En tiedä miksi UEFA ei halua sitä. Mielestäni se on elintärkeää, koska nyt kannattajat saattavat vitsailla, että finaalissa pitäisi pelata Bayern München ja Roma, mutta se on itseasiassa totta, Monchi jyrisi.

Lähde: Football Italia