Bayern Münchenin Sven Ulreichista tuli tiistaina suuri antisankari. 29-vuotias saksalainen teki Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa korkean luokan virheen, joka maksoi finaalipaikan Real Madridille.

Ulreich liukastui yrittäessään vastaanottaa Corentin Tolisson syöttöä taakse ja tarjosi samalla Karim Benzemalle tyhjän maalin. Tuo osuma ratkaisi James Rodríguezin myöhemmästä tasoituksesta huolimatta pääsylipun loppuotteluun Realille (lue lisää tästä).

Ulreich uskoo karvaan virheen olleen hänen kohtalonsa.

– Virheet ovat meille maalivahdeille kohtaloa. Jos hyökkääjä epäonnistuu, siitä ei juuri tule vaikeuksia. Jos puolustaja epäonnistuu, tilanne on huonompi kuin hyökkääjällä. Mutta maalivahdeilla ei ole varaa epäonnistua. En epäonnistunut kahdeksaan kuukauteen. On sääli, että se tapahtui nyt, Ulreich valitteli Mundo Deportivolle.

– Siinä oli kaksi millisekuntia. Minulla oli kaksi ajatusta, mutta ei tarpeeksi aikaa päättää. Olen nähnyt kerran tai kaksi uusinnan siitä. 100 tilanteesta tämä virhe saatti tapahtua kerran.

Ulreich ei olisi saanut tilanteessa ottaa Tolisson syöttöä käsillään sääntöjen mukaan haltuun. Näin saksalainen joutui yrittämään ratkaisua jalalla, joka päättyi huonoin seurauksin.

– Pallo syötettiin takaisin minulle ja Benzema oli tulossa vastaan. Yritin pitää itseni hyvin sijoittuneena 1vs1-tilanteessa, mutta ajattelin etten voi koskea palloon käsilläni. Sitten yritin purkua jalallani, mutta Benzema oli jo liian lähellä.

Ulreich on torjunut tällä kaudella mainiosti Manuel Neuerin korvaajana. Bayernin ykköstorjuja ehti pelata ennen loukkaantumistaan vain kolmessa ottelussa.