Entinen RoPS-pelaaja ei ihmettele joukkueen tuloksellista notkahdusta: ”Ei joka ottelua voi voittaa nollapelillä”

© Kuva: Juha Tamminen

Nappaa riskitön veto ja tienaa Championshipistä jopa 200 euroa!

Yli sata Veikkausliigan ottelua urallaan pelannut Janne Turpeenniemi lopetti tavoitteellisen jalkapallon pelaamisen kauden 2016 päätteeksi PS Kemin nutussa.

Viime vuonna rovaniemeläinen pelasi vielä FC Santa Clausissa Kolmosta, mutta nyt nappikset on ripustettu naulaan lopullisesti.

– Veri veti kentän sivuun. Valmennan yhtä junnuporukkaa kaverini kanssa, vietän perhe-elämää ja työskentelen yläkoulussa opettajana, Turpeenniemi kertoo SuomiFutikselle.

28-vuotias ex-puolustaja on totisesti kiireinen mies, sillä perheeseen syntyi vain pari päivää sitten kolmas poika. Turpeenniemen 5- ja 3-vuotiaat pojat ovat saaneet jo ensikosketuksen isänsä entiseen ammattiin.

– Vanhin on kokeillut lajia jo parin kesän ajan ja keskimmäinen pääsee nyt mukaan perhefutikseen. Ovat he kokeilleet kaikkia lajeja tasapuolisesti, mutta ehkä oma historia ajaa tuota jalkapalloa kohti, ylpeä isä toteaa.

Turpeenniemi on seurannut Veikkausliigaa kiireidensä ohella ja luonnollisesti miehen pitkäaikainen vanha seura RoPS on ollut tarkkailun alla.

– Heillä on lähtenyt aivan mahtavasti käyntiin. Se on jopa vähän päässyt yllättämään, koska joukkue on niin nuori. He saivat muutaman voiton alkuun, joka käynnisti lumipalloefektin.

Nuorena poikana RoPS:n edustusjoukkueessa debytoinut Turpeenniemi on ollut iloinen juuri nuorten pelaajien esiinmarssista, mutta muistuttaa, että myös kokeneita pelaajia tarvitaan.

– On ollu hienoa seurata, kuinka esimerkiksi Lassi Lappalainen on tehnyt maaleja. Yleisesti ottaenkin suomalaiset nuoret ovat olleet hyvin esillä maalitilastoissa. Kausi on kuitenkin pitkä ja notkahduksia tulee, jolloin on hyvä, että niitä kokeneita pelaajia on mukana. Se on hyvä joukkue, jossa on sopiva sekoitus sekä nuoruutta että kokemusta.

Rovaniemeläisenä jalkapalloihmisenä Turpeenniemi on oikea mies kertomaan, millainen jalkapallobuumi kaupungissa vallitsee.

– Menestys on ruokkinut sitä ja taustalla on muun muassa todella onnistunut kausarikampanja. Täällä menestyksestä seuraa aina se, että yleisö löytää paikalle niiden tosifanien lisäksi. Myös nappuloissa näkyy erilaisia kampanjoita ja harrastuksen hintoja on sorvailtu alaspäin, Turpeenniemi valaisee.

RoPS:n seuraava haaste on hurjavireinen KuPS, joka saapuu Rovaniemelle sunnuntaina. Kotijoukkue lähtee otteluun kolmen ottelun voitottomasta putkesta.

– Ottelu tulee olemaan RoPS:lle hyvä haaste. Oli odotettavissa, että jokaista ottelua ei voi voittaa
nollapelillä. RoPS:lla ei ole silti mitään pelättävää, vaikka kuopiolaiset ovat kovassa vireessä. Heidän pitää vain luottaa siihen omaan peliinsä, jolla he ovat alkukaudella pärjänneet.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto ja tienaa Championshipistä jopa 200 euroa!