Entinen VPS-pelaaja lopetti uransa vain 25-vuotiaana – avautui lajin nurjasta puolesta: ”Lopettaminen oli elämäni paras päätös”

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimaista jalkapalloa seuranneille ihmisille Denis Abdulahi on tuttu mies. Keskikenttäpelaaja pelasi Veikkausliigassa MYPA:ssa ja VPS:ssa yhteensä 77 ottelua. 185-senttinen kovaotteinen pelimies kokeili siipiään uransa aikana myös Ruotsin ja Islannin pääsarjoissa. Ura loppui kuitenkin Vaasassa pelatun kauden 2015 jälkeen vain 25-vuotiaana, kun rakkaus lajia kohtaan kuoli miehen omien sanojen mukaan.

– Sanotaan näin, että se alkoi tuntumaan siltä, että se ei ole enää hauskaa. Minulle tarjoutui myös hieno mahdollisuus hypätä työelämään. Se oli helppo yhtälö.

– Tavoitteenani oli ulkomaat, mutta en päässyt sinne, joten lopetin. Suomessa pelaaminen ei enää kiinnostanut, Abdulahi kertaa SuomiFutis-sivustolle.

Lopettamispäätös oli harkittu ja sitä ei ole tarvinnut katua.

– Urani loppui siihen, kun minulla meni Vepsussa pelatessa polvi ottelussa KTP:tä vastaan. Siinä puolen vuoden aikana mietin sitten asioita.

– Futisuran jälkeen elämäni on ollut tosi huippua. Olen sanonut monelle, että lopettaminen oli elämäni paras päätös, kosovolaistaustainen ex-pelaaja kertoo.

Vaimonsa kanssa kukkaostoksilta puhelimitse tavoitettu Abdulahi kertoo, että hänen nykyinen elämänsä on paljon stressivapaampaa.

– Futarina sinulla ei voi olla paskaa päivää, tai joudut penkille. Työelämässä sinun paskaa päivää ei huomaa kukaan. Uran aikana mikään ei tuntunut kodilta ja aina joutui juoksemaan uuden sopimuksen perässä. Lisäksi liian moni joutuu lopettamaan, koska pitää miettiä, miten elättää perhe uran jälkeen, nykyisin pääkaupunkiseudulla omakotitalossa perheensä lähellä asuva Abdulahi sanoo ponnekkaasti.

Abdulahi tienaa elantonsa tänä päivänä myyntityössä.

– Monesti olen todennut, että jalkapalloammattilaisuudesta on ollut paljon hyötyä työelämässä.

– Myyntityössä pitää puhua paljon. Urheilijat ovat usein sanavalmiita, kun he ovat tottuneet siihen, että suu käy. Minulle myyntihommat oli aika selkeä juttu jo uran aikana.

Jalkapallo on jäänyt Abdulahin elämästä täysin, mutta yhtä asiaa hän lajista ikävöi.

– Ainoa mitä on ikävä, on pukukoppielämä. Sitä huulenheittoa ja toisten ärsyttämistä ei saa työelämässä.

Abdulahin uran viimeiseksi seuraksi jäänyt VPS kohtaa tiistaina Vaasassa palloseurojen välisessä kohtaamisessa KuPS:n. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa aikoinaan esiintynyt Abdulahi muistelee seurojen välisiä kamppailuja fyysisiksi. Etenkin taistelut yhden kuopiolaisen keskikenttäpelaajan kanssa muistuvat mieleen.

Petteri Pennasen kanssa olimme samassa maajoukkueessa. Häntä vastaan oli kiva pelata.

– Ei hän osaa kuin pomputella. Hän vei minua taidossa, mutta minä voitin älyssä ja fyysisyydessä, Abdulahi muistelee veljellisesti naureskellen.

Entinen keskikenttäpelaaja uskoo VPS:n olevan vahvoilla, mikäli joukkue saa aikaisen maalin.

– Jos Vepsu saa maalin ekaan kahteenkymppiin, niin se saa hurmoksen päälle ja voittaa 3-0. Mikäli ensimmäinen puoliaika on maaliton, peli menee tarkaksi ja aletaan kyttäilemään toisen virheitä, Abdulahi ennakoi.

VPS:ssa kausina 2012 ja 2015 pelannut ja hyvin viihtynyt Abdulahi haluaa lähettää terveiset Vaasaan uskollisille faneille.

– Haluan välittää Aurinkokatsomon asiantuntijoille suuret terveiset. He kirjoittelevat minulle välillä vieläkin kuulumisiaan Facebookissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.