FC Inter on Suomen Cupin mestari! – Kuningas nousi penkiltä ratkaisijaksi

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2018. Inter kaatoi lauantaina cupin finaalissa Helsingin Jalkapalloklubin Telia 5G Areenalla lukemin 1-0.

Kyseessä on turkulaisten toinen Suomen Cupin mestaruus. Inter juhli edellisen kerran Suomen Cupin voittoa vuonna 2009.

Selkeänä altavastaajana otteluun lähtenyt Inter puolusti suuren osan ottelusta syvällä omalla puoliskollaan ja pyrki käyttämään kotijoukkueen virheet hyödykseen. Avausjaksolla HJK määritteli kuitenkin pelin tahdin lähes täysin.

Ensimmäisellä puolikkaalla turkulaisten paikat olivat vähissä, mutta vaarallisia. Anthony Annan menetti pallon keskikentällä Benjamin Källmanille. Inter-hyökkääjä rynnisti maalintekoon, mutta Hannu Patronen ehti ratkaisevalla hetkellä väliin ja sai hankittua HJK:lle vieläpä vapaapotkun.

Mika Ojala taas oli yllättää HJK:n maalia vartioineen Maksim Rudakovin kaukaa lähteneellä vapaapotkulla. Venäläistorjuja venytti kuitenkin juuri ja juuri näppinsä vedon tielle, ja laukaus kilpistyi tolpasta ohi.

HJK:n parhaista tonteista sai nauttia brasilialainen lainahyökkääjä João Klauss, joka pääsi kertaalleen hakemaan ratkaisua noin viidestä metristä, mutta Inter-vahti Henrik Moisander pelasti vieraat takaiskulta.

Toisella jaksolla Inter nosti puolustuslinjaansa selvästi korkeammalle, ja HJK pyrkikin hyödyntämään tämän jo varhaisessa vaiheessa, mutta paitsioliputus pelasti turkulaiset pariin otteeseen.

Ottelu jatkui ensimmäisen jakson tavoin HJK:n hallinnassa, mutta Klubilla oli vaikeuksia murtaa Interin puolustuksena tunnettua muuria. Inter sai pidettyä HJK:n hyökkäykset pääosin kurissa, mutta se sai maksaa siitä kovaa hintaa. Jokainen onnistunut purku ja sitä seurannut hengähdystauko oli turkulaisille tärkeä.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Inter sai kuitenkin janoamansa tilaisuuden. Se onnistui pelaamaan pallon oikealta laidalta irtautuneelle Mika Mäkitalolle, joka jatkoi pelivälineen keskustaan Timo Furuholmille. Rudakov pysäytti Inter-kärjen laukauksen, mutta irtopalloon ennätti ensimmäisenä Mikko Kuningas, joka pääsi siirtämään turkulaiset johtoon.

HJK sai mahdollisuuden tulla tasoihin, kun pelattiin jo lisäajan lisäaikaa. Filip Valenčič pääsi laukomaan volleyn rangaistusalueen tuntumasta, mutta hänen vetonsa viuhui ohi, ja ottelu puhallettiin päättyneeksi.