Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi kohtaa perjantaina vanhan seuransa Rovaniemen Palloseuran, kun Klubi matkaa Veikkausliigassa pohjoiseen.

Yaghoubi edusti RoPSia kaudella 2015, jolloin se voitti seurahistoriansa ensimmäistä kertaa SM-hopeaa. ”Mosa” pelasi tiistaina Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan maltilla, jotta häneltä ei jäisi perjantain koitos väliin.

– Olen vain kortin päässä pelikiellosta, joten pelasin varovasti (SJK-ottelussa) etten saanut keltaista. Haluan ehdottomasti pelata siinä pelissä. Se on minulle tosi kiva paikka. Minua kohdeltiin Rovaniemellä hyvin ja lähden sinne todella hyvällä fiiliksellä, Mosa kertoo Veikkausliigan sivuilla.

Mosalla oli menestyksestä huolimatta myös vaikeat hetkensä napapiirillä. Monen muistissa on edelleen eräs Instagram-päivitys, jossa hän valitti penkkikomennustaan kovin sanakääntein kesken ottelun ja sai monet kimppuunsa. Ylilyönnistä huolimatta rovaniemeläisyleisö ei kääntänyt selkäänsä Yaghoubille.

– Vaikka tein sen, niin ihmiset ottivat siitä huolimatta minut hyvin vastaan. Kentällä minua kannustettiin aina alusta loppuun asti. Minulla on jäänyt mieleen myös viimeinen kotimatsi Rovaniemellä. Sen muistan aina.

Perjantain ottelu on myös Veikkausliigan kärkikamppailu. HJK johtaa sarjaa, mutta RoPS hönkii niskaan toisella sijalla.

– Olen ollut tosi iloinen. Tosi kiva, että RoPSilla menee hyvin. Toivottavasti he jatkavat niin kauden loppuun asti ja ottavat kakkossijan, Mosa toivoo.

Mosa pelasi tiistaina otteluruuhkasta hieman väsyneenä, mutta virtaa tulee riittämään RoPSia vastaan. HJK matkaa Rovaniemelle viiden ottelun voittoputkessa.

– Lähdemme jatkamaan meidän voittoputkea. Kuudennen voiton jälkeen on hyvä jäädä tauolle