Kotikisoihin valmistautuva U19-maajoukkue kohtaa Montenegron kahdesti – mukana uusia nimiä

© Kuva: Juha Tamminen

EM-kotikisoihin valmistautuva alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa Montenegron Eerikkilässä 2. ja 4. kesäkuuta.

Suomen joukkue jatkaa valmistautumistaan heinäkuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen maaotteluleirillä kesäkuun alussa. Juha Malisen suojatit kohtaavat Montenegron U20-maajoukkueen kahdesti.

Leirin alku menee päällekkäin Veikkausliigan kierroksen kanssa, joten osa pelaajista saattaa saapua Eerikkilään vasta liigaottelunsa jälkeen.

– Olen käynyt Veikkausliiga-valmentajien kanssa oikein hyvähenkisiä keskusteluja. He kaikki tukevat projektiamme. Leirimme menevät liigakierrosten kanssa päällekkäin, emmekä voi vaatia pelaajia. Joukkueen saaminen ensimmäiseen otteluun 2.6. on erittäin haastava tehtävä, Malinen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

– Korostan kuitenkin, että keskustelut ovat olleet hyviä. Pelaajat haluavat pelata näitä otteluita ja valmistautua kisoihin. Montenegron ehto Suomeen tulemiseen oli kaksi ottelua. 4.6. meillä on sitten varmasti jo koko ryhmä kasassa.

Malinen on valinnut ryhmäänsä muutamia uusia nimiä. Tuure Mäntynen palaa ryhmään, kun taas vuonna 2001 syntyneet Anssi Suhonen ja Maximo Tolonen on kutsuttu tämän ikäluokan mukaan ensimmäistä kertaa. Suhonen kuntoutuu vielä loukkaantumisesta ja osallistuu leirillä vain harjoituksiin, ei otteluihin.

U19-pelaajat ovat saaneet suomalaisissa seurajoukkueissaan kevään aikana paljon vastuuta ja esiintyneetkin hyvin. Myös ulkomailla pelaavista moni on ollut vahvassa vireessä.

– Saimme huhtikuun alun Sveitsi-maaotteluista paljon hyviä signaaleja ja seurajoukkueissa on tapahtunut paljon hienoja asioita. Marcus Forss muun muassa teki Brentfordin B-joukkueessa päättyneellä kaudella 21 maalia. Hän tulee osallistumaan tälle leirille, mutta on meidän mukana seuraavan kerran vasta kisoissa. Marcus pääsee Brentfordin edustusjoukkueen pre-seasonille heti alusta asti, mikä on tärkeää. Me haluamme ehdottomasti huomioida yksilöiden tarpeet.

– Suomessa nuoret ovat tehneet suorastaan maihinnousun. Todella moni U19-pelaajista, Tikkasen Villestä (SJK) lähtien, on raapinut isoja minuutteja ja isoa roolia. Olemme joutuneet miettimään paljon puolustus- ja maalivahtiasioita, mutta nyt meillä on myös kaksi erittäin hyvässä tikissä olevaa maalivahtia. Edessä on pari mielenkiintoista kuukautta ennen kisoja, kevään aikana on tapahtunut paljon positiivisia asioita, luotsi kehuu.

Molemmat Suomi-Montenegro -maaottelut näkyvät suorina Huu-tv:ssä.

16.-29. heinäkuuta pelattavan EM-lopputurnauksen lohkoarvonta suoritetaan Vaasassa keskiviikkona 30.5. Yle Areena näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

2.6. klo 18.30 Suomi-Montenegro U20
4.6. klo 14.00 Suomi-Montenegro U20

Suomen joukkue

Miika Töyräs (KuPS)
Rasmus Leislahti (HJK)
Tuure Mäntynen (1.FC Kaiserslautern)
Kristian Heinolainen (PS Kemi)
Miko Virtanen (Aberdeen FC)
Juho Hyvärinen (RoPS)
Valtteri Vesiaho (HJK)
Paavo Voutilainen (FC Lahti)
Ville Tikkanen (SJK)
Kalle Katz (HJK)
Teemu Jäntti (FC Lahti)
Anssi Suhonen (Hamburger SV)
Abukar Mohamed (S.S. Lazio)
Jaakko Oksanen (Brentford FC)
Maximo Tolonen (SJK)
Saku Ylätupa (AFC Ajax)
Albion Ademi (FC Inter)
Joel Mattsson (IFK Mariehamn)
Timo Stavitski (SM Caen)
Eetu Vertainen (HJK)
Marcus Forss (Brentford FC(
Tobias Fagerström (Hamburger SV)