Jyväskylään pystytettävään Hippos2020 liikunta- ja hyvinvointikeskukseen suunnitellaan myös 5 000 katsojan jalkapallostadionin rakentamista, kertoo Keskisuomalainen (Huom. Maksumuurin takana).

Lehden mukaan tämä käy ilmi keskiviikkona julkiseksi tulleesta kaupunginhallituksen esityslistasta, jossa koko hankkeen käynnistämisen periaatteet, sopimukset ja aikataulutukset esitellään ja esitetään hyväksyttäväksi.

Kaupunginhallituksen esityslista-aineisto sisältää laajasti Hippos-hankkeen sopimusten pääperiaatteet ja raamit sille, millä summilla, ehdoilla ja vastuilla kaupunki on hankkeessa mukana.

– Tämä on päätös, jolla kaupunginvaltuusto päättää kaupungin osallistumisesta hankkeeseen ylipäätään ja paljonko kaupunki on siihen osallistumassa, kertoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto KSML:lle.

Jalkapallostadionin alustava kustannusarvio on 15 miljoonaa euroa, ja sitä suunnitellaan rakennettavaksi vuosina 2022-2023.

Stadion syrjäyttää suunnitelmassa aiemmin esitetyn jalkapallohallin, jossa paikkoja olisi vain joitain satoja.

– Kyllähän meillä tässä kaupungissa edustusjalkapallo vaatii stadionolosuhteet. Toki tämä palvelee myös seuroja. Stadion on myös Palloliiton toivoma ja varmistaa valmennuskeskusken pysymisen Jyväskylässä, sanoo Koivisto.

Kaupunginhallitus tekee päätöksensä maanantaina ja esittää sitä 28. toukokuuta kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle.