Vahvaan iskuun viime otteluissaan äitynyt Kuopion Palloseura murskasi maanantaina kotikentällään FC Interin 5-1, ja juhli samalla kauden ensimmäistä voittoaan. KuPS:n maaleista kolme iski Veikkausliigan viime kauden tulokas, Kemistä Kuopioon muuttanut Rasmus Karjalainen. Hattutemppu oli savolaisjoukkueessa jo kauden toinen, sillä vajaat kaksi viikkoa sitten kapteeni Petteri Pennanen teki IFK Mariehamnin verkkoon peräti neljä maalia.

KuPS:n kauden avaus oli hieman nihkeä, mutta nyt joukkue on noussut Veikkausliigan kuntopuntarin kärkeen. Viisi viimeistä ottelua ovat tuoneet neljä voittoa ja yhden tasapelin.

Erityiskiitoksen vauhtiin pääsemisestään KuPS saa antaa tehokaksikolleen Pennanen-Karjalainen. Kun Veikkausliigan toiseksi maaliahnein joukkue HJK on yhteensä tehnyt kauden aikana 11 maalia, ovat Pennanen ja Karjalainen pystyneet tähän kahdestaan. Karjalainen johtaa maalipörssiä kuudella osumalla, kun Pennasen saldo on viisi.

– Hyvältä tuntuu totta kai. Kolme maalia ja hieno voitto, ihan hyvä esitys. Inter oli tosi hyvä toisen jakson alussa ja kavensi 2-1. Olen ylpeä siitä miten me noustiin siitä tilanteesta tuollaiseen lopputulokseen, Rasmus Karjalainen kuvaili tuntemuksiaan KuPS:n kotisivuilla.

Seuraavassa ottelussaan ensi sunnuntaina KuPS kohtaa vieraskentällä RoPS:n, jonka väkivahva alkukausi on vaihtunut kahteen peräkkäiseen tappioon.

– RoPS pelasi tosi hyvän alkukauden ja puolustaa tosi tiiviisti. Meillä on nyt hyvä paikka iskeä sinne, sillä me olemme tämän sarjan parhaiten pelaava joukkue, Karjalainen ennakoi kohtaamista.

KuPS vahvistui maanantaille keskikentän luottomies Reuben Gabrielilla, joka oli ollut alkukauden sivussa loukkaantumisen takia.

– Reuben Gabriel tuotiin oikealla hetkellä peliin. Hänellä oli rauhoittava vaikutus peliin, KuPS:n valmentaja Jani Honkavaara kehui.

Sivussa kokoonpanosta oli sen sijaan kovalla kohinalla Veikkausliigaan saapunut Abdalla El Said, jonka suhteen mitään riskejä ei MM-kisojen alla oteta. Egyptiläinen lähtee Kuopiosta 21. toukokuuta.

KuPS:n maalia on vartioinut viimeisessä kolmessa ottelussa 18-vuotias liigatulokas Miika Töyräs. Nuorukaisen otteet tolppien välissä ovat tehneet kannattajiin vahvan vaikutuksen.

Olli

@OlliKPO

Olli

@OlliKPO
En kyllä ihmettele yhtään miksi Turussa halutaan eroon italialaisesta. Aivan väärä kenttäryhmitys ja sen kruunasi Ojalan käyttäminen keskikentällä. #Veikkausliiga
Päivän erikoismaininta:

-Miika Töyräs. Poika ohjaa maalilla kenttäpelaajia, kuin konkari ja siinä ohessa esitti vielä huipputorjuntoja.
#KuPS #Veikkausliiga

Miika Töyräs pelasi todella vakuuttavan ottelun palloseuran maalilla, ja Gabrielin jykevän paluun myötä myös iso pala keltamustien itseluottamusta on palannut takaisin 💪 #KuPS #Veikkausliiga