Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky pelaa tänään viimeisen kerran nykyisen seuransa Eintracht Frankfurtin kotiyleisön edessä. 28-vuotias Hradecky vaihtaa kesällä maisemaa, mutta uusi seura ei ole vielä virallisesti tiedossa.

Ottelu Hamburger SV:tä vastaan on samalla Hradeckylle juhlapeli, sillä se on suomalaisen sadas ottelu Bundesliigassa. Kaikki ottelut ovat tulleet Eintrachtissa, jota Hradecky on edustanut kolmen kauden ajan.

– Itse asiassa ei tätä olisi voinut paremmin suunnitella. Toivon luonnollisesti myös, että voitamme HSV:n ja minä pelaan nollapelin, Hradecky toteaa Frankfurter Neue Pressen haastattelussa.

Hradecky lähtee Frankfurtista lopulta ilman seuralle maksettavaa siirtokorvausta. Eintracht ei olisi halunnut veräjänvartijastaan luopua, mutta yhteisymmärrystä jatkosopimusneuvotteluissa ei koskaan löytynyt.

– Luulen, että asiat olisivat voineet mennä paremmin kaikkien osapuolten näkökulmasta. En kuitenkaan tiedä, olisiko lopputulos siltikään ollut toisenlainen. Nyt minun pitää ottaa seuraava askel urallani, Hradecky kuvailee neuvotteluja.

Hradeckyn lisäksi Eintracht-kannattajat hyvästelee lauantaina myös seuran päävalmentaja Niko Kovac, joka siirtyy ensi kaudeksi Bayern Münchenin peräsimeen. Kovacin siirrosta ilmoitettiin jokseenkin ristiriitaisesti muutama viikko sitten, juuri Bayern-ottelun alla.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– Jalkapalloon kuuluu se, että pelaajat ja valmentajat siirtyvät toisiin seuroihin, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei Kovacin lähtö vaikuttanut meihin mitenkään, Hradecky myöntää.

Lauantain HSV-ottelun jälkeen Eintracht pelaa vielä Bundesliigassa vieraissa Schalkea vastaan sekä kauden päätteeksi Berliinissä Saksan cupin loppuottelussa, jossa se saa vastaansa Bayern Münchenin. Molemmissa kilpailuissa seuralle on yhä paikka Eurooppa-liigassa tarjolla. Cup-pokaalia Hradecky ei suostu taistelutta Bayernille ojentamaan.

– Jos ajattelisimme niin, meidän ei edes tarvitsisi matkustaa Berliiniin. Voitin cupin jo Tanskassa Esbjergin kanssa, ja sellainen kokemus on yksinkertaisesti ikimuistoinen.

– Hyvästelen fanit varmasti vielä myös Eintracht-TV:ssä, mutta voin sanoa jo tänään, että oli minulle suuri kunnia kantaa ylläni kotkapaitaa ja olla osa tätä joukkuetta ja tätä seuraa. Haluaisin kiittää Eintracht Frankfurtin faneja heidän varauksettomasta tuestaan, Hradecky päättää.

Eintrachtin päivän vastustajalla HSV:lla on myös todella paljon pelissä, sillä ainoana seurana bundesliigahistorian kaikilla kausilla sarjassa pelannut HSV taistelee kynsin ja hampain sarjapaikastaan. Tappio tänään voi tietää hampurilaisille sarjatason vaihtumista, jos Wolfsburg hakee samalla täyden pistepotin Leipzigista. Ottelu Eintracht Frankfurt-HSV alkaa klo 16.30.