Markku Kanerva perusteli Huuhkaja-valintojaan – 11 pelaajaa poissa alkuperäisestä listasta

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kohtaa Romanian ja Valko-Venäjän ensi viikolla harjoitusotteluissa. Koska pelipäivät eivät ole virallisia, seurat ovat voineet kieltää pelaajiaan osallistumasta maajoukkueen mukaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva perusteli valintojaan maanantaina lehdistötilaisuudessa. Kanerva kertoi, että kaikkia haluttuja pelaajia ei saatu loukkaantumisten tai pelaajien seurojen vaatimusten takia mukaan.

– Minulla on mennyt paljon aikaa puhelimessa. Nämä ottelut eivät ole virallisia pelipäiviä ja se antaa seuroille mahdollisuuden kieltää pelaajia tulemasta maajoukkueen mukaan. Alkuperäisestä listasta on pudonnut 11 pelaajaa, se on varmaan ennätyksellisen paljon, Kanerva sanoi.

Muun muassa neuvottelut tanskalaisseura Brøndbyn kanssa epäonnistuivat. Paulus Arajuuri ja Teemu Pukki joutuvat jäämään pois harjoitusotteluista, koska seura ei antanut pelaajilleen lupaa lähteä. Lisäksi muun muassa Joel Pohjanpalo ja Kasper Hämäläinen jäivät pois ryhmästä.

Katso Huuhkajien joukkue tästä.

– Bayer Leverkusen sanoi, ettei Pohjanpalo ole vielä täydessä pelikunnossa ja siksi hän jäi pois. Hämäläinen ei ollut vielä kuntoutunut täysin pienestä flunssastaan eikä seura antanut hänelle lisälomaa, joten Kappe päätti levätä nämä pelit, Kanerva avasi poissaoloja.

Vaikka MLS on käynnissä, niin Huuhkajat saa silti kaksi pelaajaa Pohjois-Amerikasta mukaan. Alexander Ring ei ole mukana, mutta Montreal Impactin Jukka Raitala ja Minnesota Unitedin Rasmus Schüller ovat mukana, tosin vain Valko-Venäjä-ottelussa.

– Jukalla (Raitala) oli todella kova halu olla mukana. Hän ei päässyt perheenlisäyksen takia viime syksynä mukaan. Kävimme keskusteluja seuran kanssa ja onneksi Montrealin suunnalta suhtauduttiin positiivisesti tähän maajoukkuekomennukseen. Jukka on pelannut Montrealissa topparina, mutta näen hänet lähtökohtaisesti laitapuolustajana meillä.

Huuhkajissa debyyttiä hakevat KuPS-pelaajat Henri Toivomäki sekä Rasmus Karjalainen. Lisäksi vahvan kauden pelannut hyökkääjä Berat Sadik, 31, saa jälleen näyttöpaikan maajoukkueessa. Kanervan mukaan ottelut toimivat hyvänä tarkkailutilaisuutena.

– Kaikille on luvassa peliaikaa. Olemme joutuneet tekemään tietynlaisia sopimuksia peluutuksen suhteen, koska esimerkiksi Veikkausliiga on käynnissä. Se vie minulta tietty hieman mahdollisuuksia taktisiin vaihtoihin, Kanerva avasi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.