Poikamaajoukkueiden entinen vakiokasvo Fredrik Lassas ilmoitti alkukeväästä, että aikoo keskittyä jalkapallon sijasta jatkossa täysillä opiskeluun. Entinen huippulupaus opiskelee Helsingin yliopistossa kauppa- ja oikeustieteitä. Kevät on sujunut Futuran kasvatilta tehokkaasti.

– Olen saanut puskettua kouluani eteenpäin ja ollut lakitoimistossa duunissa. Olen vienyt tätä työuraani alulle, nuorukainen iloitsee SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka koulu ja työelämä ovatkin maistuneet, on entisellä pallotaiturilla ikävä myös viheriölle.

– Totta kai on. Pelaaminen on vieläkin kivaa. En ole lopullisesti lyönyt nappiksia naulaan ja tapaan vielä seurojen tyyppejä, Lassas paljastaa.

Lassas kertoo myös, että ei ole mahdottomuus, että hänet nähtäisiin vielä tositoimissa jalkapallon suhteen tänä kesänä tai syksyllä.

– En osaa sanoa kyllä, enkä ei. Se riippuu paljon aikatauluista ja siitä, antaako se pelaaminen jossain enemmän kuin ottaa. Puolivaloilla en lähde mukaan, sillä se ei palvele ketään. Minun pitää hieman tunnustella fiiliksiäni.

Veikkausliigaan Lassas ei ole kuitenkaan palaamassa.

– Kakkoseen tai ehkä jopa Ykkösen akselille, Lassas puntaroi.

77 Veikkausliiga-ottelua HJK:ssa ja HIFK:ssa urallaan pelannut Lassas ei ole nähnyt yhtäkään peliä tämän kauden Veikkausliigaa. Huhupuheita HJK:n peliesityksistä on kuitenkin kantautunut nuorukaisen korviin.

– Olen kuullut kommenttia, että se on tylsää ja aneemista. Itse en ole pelejä nähnyt. En seuraa juurikaan futista. Minua kiinnostaa vaan omat pelit, Lassas naurahtaa.

HJK kohtaa tiistaina kotikentällään SJK:n, joka on ollut yksi kauden pahimpia alisuorittajia.

– Luotan, että HJK on kotonaan vahva ja veikkaan, että se ottaa myös voiton. Kyllä hallitseva mestari lähtee aina suosikkina peliin.

Seinäjokisten HJK-vierailu on joukkueen toinen ottelu uuden päävalmentaja Alexei Eremenko seniorin alaisuudessa. Entisellä huippulupauksella on kokemusta kahdesti siitä, kun valmentaja vaihtuu kesken kauden. Kaudella 2014 HJK:n päävalmentaja Sixten ”Siku” Boström sai tehdä tilaa Mika ”Bana” Lehkosuolle huonon alkukauden jälkeen.

– Kyllä se on koko joukkueelle sellainen herätyskello, kun valmentaja vaihtuu. Toki se riippuu paljon myös siitä, tuoko valmentaja mukanaan uusia juttuja. Meillä se muutos oli tuolloin radikaali. Siku ja Bana olivat niin erilaisia tyyppejä. Bana muutti kaiken heti ensimmäisissä harjoituksissa, vaikka meillä oli seuraavana päivänä peli, Lassas paljastaa.

Lassas ehti pelata Veikkausliiga-urallaan Eremenko seniorin valmentamaa FF Jaroa vastaan, joten hän osaa arvioida, millaista peliä SJK pelannee jatkossa.

– Eremenkon Jaro oli ärsyttävä vastus. He tykkäsivät pitää palloa niin paljon, että se oli välillä turhauttavaa peliä. Tiistaina kohtaa varmasti kaksi joukkuetta, jotka molemmat haluavat hallita palloa, keskikenttäpelaaja arvioi.

Ottelua kohtaan 21-vuotiaalla porvoolaisella on yksi toive.

– Jos Mosa (Moshtagh Yaghoubi) ja Vahid (Hambo) tekevät maalin, olen tyytyväinen. He ovat mun äijii, Lassas paljastaa kaverillisesti.