Näin HJK:n sankari ”Mosa” kommentoi upeaa voittomaaliaan – lähetti myös muistutuksen HJK:n kannattajille

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HJK vei nimiinsä pääkaupunkiseudun herruuden huikean ottelun jälkeen maalein 3-2. HJK:n sankariksi nousi Moshtagh Yaghoubi, joka tykitti upealla laukauksella ottelun voittomaalin.

HJK nousi seitsemässä minuutissa 0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon. Vahvan ottelun pelannut Yaghoubi oli ottelussa useampaan otteeseen vetoetäisyyksillä, mutta käänsi usein laukauksensa pois ja jatkoi peliä syötöllä.

80. minuutilla Yaghoubi päätti toisin. Mies tykitti oikealla jalallaan noin 25 metristä ja veto painui vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan.

– Monta kertaa oli mahdollisuus vetää ja sitten hämäsin ja syötin. Nyt oli sellainen fiilis, hyvä paikka ja vähän aikaakin siinä, että otin hyvän tatsin ja sain palloon hyvän osuman. Se oli sitten siinä, Yaghoubi kertoi ottelun jälkeen toimittajien ympäröimänä.

Lue lisää ottelusta tästä. 

Yaghoubi harmitteli Hongan tekemää aikaista maalia, mutta muuten mies oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Pelin kuva muuttui täysin, kun Hongan maalivahti Tim Murray ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos jo 17. minuutilla.

HJK painoi sen jälkeen vimmatusti kohti Hongan maalia, mutta tehottomasti. Sen sijaan Honka meni 71. minuutilla erikoistilanteesta jo 2-0-johtoon. Siinä vaiheessa jo HJK:n kannattajatkin alkoivat käydä tulisilla hiilillä ja usko voittoon alkoi katsomossa hiipua.

– Pienet terveiset heille (kannattajille), että todella hienoa, että he ovat siellä ja kannustavat meitä, mutta peli kestää aina 90 minuuttia ja joskus 96 minuuttia. Älkää luovuttako kesken, Yaghoubi taiteili sanojensa kanssa.

Metroderbyä oli seuraamassa HJK:n ilmoituksen mukaan 5620 silmäparia. Stadin derbyihin Metroderbyllä on siis matkaa katsomokulttuurin osalta, mutta kentällä tunnelma oli Yaghoubin mukaan todella tiivis, kuin Stadin derbyissä.

– Katsomossa ei ehkä ollut ihan samanlaista kuin HIFK-matseissa, mutta kentällä oli samaa tunnelmaa ja tilanteisiin mentiin kovaa, ottelun ratkaisija totesi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!