Näistä syistä Juha Malinen halusi välttää Turkin ja kohdata Norjan – molemmat toteutuivat

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue sai samaan lohkoonsa keskiviikkona suoritetussa arvonnassa Italian, Norjan sekä Portugalin. EM-lopputurnauksessa on Suomen lisäksi seitsemän muuta maata, joten helppoja pelejä ei ole tiedossa.

Katso lohkojaot tästä.

Minihuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen oli varsin tyytyväinen arpaonneen. Malinen toivoi Norjaa samaan lohkoon ja välttävänsä Turkin. Molemmat toiveet toteutuivat.

– Turkkia en halunnut johtuen siitä, että olimme sopineet jo Turkin kanssa kenraaliharjoituksen. Se toisi aika ikävän leiman tuon ottelun ympärille, jos siinä pian oltaisiin sitten ihan tosissaan jo vastakkain, Malinen perusteli Huuhkaja tv:lle.

Malisen mukaan Norjan kohtaaminen on hyvä mittari Suomelle.

– Kaksi Pohjoismaata samassa lohkossa. Pystymme vertailemaan kahta samantyyppistä maata, miten peliasiat sujuvat.

Italia ja Portugali ovat kivenkovia vastustajia. Suomi kohtasi viime vuonna molemmat maat. Italia kaatoi kotonaan Suomen maalein 5-0 ja Portugali voitti Suomen Vaasassa pelatussa EM-esiturnauksessa lukemin 3-0.

– Eihän ne helppoja ole, eikä helppoja ole tultu hakemaankaan. Olemme isäntänä mukana ja meidän täytyy löytää sellaisia vahvuuksia, joilla voimme selviytyä ja jopa pärjätä. Tämä on iso mahdollisuus meille.

– Haluamme olla rohkea ja aktiivinen joukkue. Meidän täytyy olla rohkea niin puolustamisessa että hyökkäämisessä. Jos 19-vuotiaana alkaa jännittämään näitä pelejä, niin ennuste on kovin heikohko, Malinen totesi joukkueen tavoitteista.