Nyt jo naurattaa – SJK:n ja HJK:n päävalmentajat yhtä mieltä yhdestä asiasta: ”Se on painajaismaista”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK oli tiistaina vahvempi SJK:ta kotikentällään selvin lukemin 4-0. SJK:ssa vasta viikon verran päävalmentajana ollut Alexei Eremenko senior on hankalassa tilanteessa joukkueensa kanssa.

SJK:lla on tällä hetkellä käytännössä koko puolustuslinja lasaretissa. Loukkaantuneena ovat tällä hetkellä puolustajista Marc Vales, Jordan Mustoe, Jarkko Hurme, Dani Hatakka sekä HJK-pelistä oli sivussa sairauden takia Ville Tikkanen. Tilannetta ei ainakaan helpota se, että SJK:lla on vajaan viikon sisään peräti kolme ottelua.

– Jouduin ottamaan Anders Bååthin keskikentältä puolustukseen. Minulla ei ollut vaihtoehtoja ja luulen, että samoilla pelaajilla mennään seuraavassakin pelissä, Eremenko senior sanoi lehdistötilaisuudessa.

Myös HJK-leirissä riittää kiireitä. Molemmat joukkueet pelasivat viime lauantaina ja tällä viikolla edessä on maanantaisen ottelun lisäksi vielä pelit perjantaina. Kolme ottelua siis kuuden päivän sisään. Sen jälkeen esimerkiksi HJK:n Juha Pirinen sekä Moshtagh Yaghoubi lähtevät maajoukkueen mukaan pelaamaan kahta harjoitusottelua. Molemmilla joukkueilla on reilu viikko aikaa palautella ensi perjantain pelin jälkeen.

Molemmilta valmentajilta kysyttiin peliruuhkasta ja vastaaminen alkoi jo naurattamaan Eremenko senioria sekä HJK-päävalmentaja Mika Lehkosuota, joka antoi vastausvuoron Eremenkolle.

– Se on painajaismaista, valmentajalle ja pelaajille. Pelaamme tekonurmilla, se on hyvä juttu, mutta se on aina rankkaa pelaajille. Se vie paljon energiaa ja sitten on tällainen otteluohjelma. Et voi keskittyä muuhun kuin palautumiseen, joten et voi harjoitella mitään. Toki voit analysoida edellisen ottelun, mutta ei siinä paljoa ole tehtävissä. Se on painajainen valmentajalle.

– Jalkapallo on fyysinen laji ja loukkaantumiset kuuluvat lajiin. Joskus niitä tulee ja joskus ei… Bana jatka sinä, Eremenko totesi naureskellen.

– Sanoit jo kaiken, Lehkosuo totesi hymy huulillaan.