Ranskan pääsarjassa Caenissa pelaava hyökkääjä Timo Stavitski on satavarma, että PSG juhlii Ranskan cupin mestaruutta tänä iltana.

Veikkaus ei sinänsä ole kovin vaikea, sillä PSG:llä on vastassaan Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Les Herbiers, joka kuuluu kaiken lisäksi National-liigan alempaan keskikastiin.

– Tietysti ihmiset miettivät, miten ihmeessä tämä on mahdollista, Stavitski hymyilee SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Toisaalta näin on tapahtunut Ranskan futishistoriassa aikaisemminkin. Kaikki eivät ole niin ihmeissään, koska loppujen lopuksi Les Herbiersin tie finaaliin on ollut yllättävän helppo.

Stavitski tietää mistä puhuu. Les Herbiersin kovimmat vastustajat ennen PSG:tä ovat olleet Auxerre ja Lens, jotka pelaavat Ligue 2:ssa. Semifinaalissa joukkue voitti Chamblyn, joka pelaa myös kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

PSG sen sijaan on kaatanut matkallaan Stavitskin edustaman Caenin ja Marseillen, jotka pelaavat Ranskan pääsarjaa Ligue 1:tä. Caen putosi pariisilaisille viime hetken maaleilla numeroin 1-3.

– Se oli meiltä hyvä peli, mutta emme vain saaneet voittoa aikaiseksi. Näin on käynyt meille aikaisemminkin tällä kaudella.

Itse finaalista Stavitski ei odota suurta jännitysnäytelmää, vaikka jalkapalloromantikot näin tietysti toivovatkin.

– Saa nähdä millainen peli siitä tulee, mutta PSG voittaa sen finaalin aivan varmasti, Stavitski naulaa.

Les Herbiers-PSG pelataan tänä iltana klo 22.05 alkaen. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila