Täyskäännös – Bundesliigaan noususta haaveileva pikkuseura sai poikkeusluvan stadionilleen

© Kuva: Getty Images

Nappaa riskitön veto ja tienaa Italia – Suomi underilla jopa 175 euroa!

Kirjoitimme viikko sitten siitä, kuinka historiallista ensimmäistä nousuaan Saksan Bundesliigaan tavoitteleva Holstein Kiel on joutumassa koko kaudeksi evakkoon omalta kotistadioniltaan, mikäli se kukistaa nousukarsinnoissa Wolfsburgin ja selviytyy Bundesliigaan. Eilen Holstein Kielin kannattajat saivat kuitenkin vastoin odotuksia hyviä uutisia.

Saksan ammattilaissarjoja hallinnoiva DFL oli evännyt Kielin aiemman anomuksen pelata kausi omalla Holstein-Stadionillaan. Syy ei ollut puutteellisessa turvallisuudessa tai valaistuksessa, vaan yksinkertaisesti stadionin liian vähäisessä katsojakapasiteetissa.

Seura kuitenkin toimitti DFL:lle uusia asiakirjoja ja eilen se saikin poikkeusluvan pelata kauden kotoisalla areenallaan. Bundesliiga vaatii stadioneilta 15 000 katsojan kapasiteettia, ja uuden hakemuksen mukaan Holstein-Stadionille saadaan tälläinen aikaiseksi lokakuuhun mennessä. Siihen saakka nykyisen kapasiteetin (n. 10 000 paikkaa) katsotaan riittävän.

Kesästä 2019 lähtien stadionin uusi kapasiteetti on 18 400 paikkaa, joista hieman vajaa puolet on istumapaikkoja.

DFL pidättää itsellään oikeuden perua poikkeusluvan, mikäli näyttää siltä, ettei Holstein Kiel pystykään toteuttamaan suunnitelmiaan aikataulun mukaisesti. Siksi seura velvoitetaan edelleen etsimään uutta varastadionia. Tuoreet medialähteet kertovat, että Holstein Kiel harkitsee varakotikentäkseen Hannoverin HDI-Arenaa. Bundesliigassa pelaava Hannover 96 on antanut tälle jo alustavan suostumuksensa.

Kakkosbundesliigaan Holstein Kielin kotistadion riittää jo nykyisellään. Jotta poikkeuslupaa pääsarjassa edes tarvittaisiin, täytyisi seuran ensin kukistaa Wolfsburg karsinnan otteluparissa. Otteluparin avausosa pelataan torstaina Wolfsburgissa ja toinen osa maanantaina Kielissä.

Nappaa riskitön veto ja tienaa Italia – Suomi underilla jopa 175 euroa!