Espanjan ja Portugalin lohko saattaa ratketa erikoisella tavalla

© Kuva: Getty Images

Venäjän MM-kisojen B-lohkossa eletään jännittäviä aikoja. Ennakkosuosikkeina lohkoon lähteneet Espanja ja Portugali ovat kahden pelin jälkeen tasapisteissä (4) kärjessä. Yllätysvoiton Marokosta napannut Iran havittelee yhä päätöskierroksella jatkopaikkaa.

Lohkon viimeiset ottelut pelataan ensi viikon maanantaina samaan aikaan A-lohkon kanssa, jotta joukkueet eivät voi taktikoida tulevien vastustajiensa suhteen. A-lohkon voittaja kohtaa neljännesvälierissä B-lohkon kakkosen ja A-lohkon kakkonen taas B-lohkon voittajan.

A-lohkon voitosta kamppailevat kisaisäntä Venäjä ja Uruguay, jotka pelaavat vastakkain maanantaina.

Espanjan ja Portugalin välienselvittely B-lohkon voitosta saattaa ratketa hieman erikoisemalla tavalla. Koska joukkueet pelasivat keskenään tasan (3-3) ja voittivat toiset ottelunsa 1-0, on molemmilla sama pistemäärä ja maaliero lohkon päätöskierrokselle lähdettäessä. Joukkueet ovat luonnollisesti tehneet myös yhtä monta maalia koko lohkossa kuin myös toisia vastaan.

Jos Espanja ja Portugali päätyvät päätöskierroksella samaan lopputulokseen samalla maalierolla, ratkaistaan joukkueista parempi Fair Play -pisteillä.

– Keltaisesta kortista seuraa yksi miinuspiste
– Kahdesta keltaisesta aiheutunut punainen kortti tietää kolmea miinuspistettä
– Suora punainen kortti on neljä miinuspistettä
– Keltainen kortti ja suora punainen päälle on viiden miinuspisteen arvoinen

Jos parempaa ei saataisi selville edes Fair Play -sääntöjen avulla, ratkaistaisiin tilanne arpomalla.

Jos ratkaisua joudutaan hakemaan Fair Play -säännöistä, on Espanja etulyöntiasemassa kahden pelin jälkeen, sillä se on saanut turnauksen aikana vasta yhden keltaisen kortin. Portugalilla on kaksi keltaista korttia.

On hyvä muistaa, että myös kolmen pisteen Iranilla on mahdollisuus mennä jatkoon. Jos Iran ja Marokko voittavat viimeiset lohko-ottelunsa Portugalia ja Espanjaa vastaan samalla maalierolla, selviää lohkokakkonen myös siinä tapauksessa Fair Play -sääntöjen avulla. Vain Marokon putoaminen kisoista on jo selvillä.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️