FC Inter Turku pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua Veikkausliigassa. Lauantain peliin sisäänpääsy hoituu nyt myös vaihtoehtoisella tavalla; kengillä.

Vanhoja nappiksia ja muita urheilukenkiä kerätään eri puolilla kaupunkia, muun muassa Veritas Stadionin kupeessa sijaitsevassa Junior Cafessa. Kenkiä vastaan seura tarjoaa matsilipun lauantain otteluun VPS:aa vastaan.

Interin toimintaan aiemminkin kuuluneet keräyskampanjat ovat saaneet uutta potkua, ja uusia kohteita Abdoulie ”Kenny” Mansallyn siirryttyä seuraan. Entinen Gambian maajoukkuemies hoitaa kerättyjä varusteita kotimaansa jalkapallointoisten käyttöön.

– Tiedän omasta kokemuksesta, minkälaisen muutoksen kengät voivat tehdä ihmisen elämään. Tiedän, miten onnelliseksi kenkäpari tekee ihmisen. Se on kuin saisi kultaa. Yksiä kenkiä käyttää vuorotellen iso joukko, joten niistä on hyötyä monelle.

Mansally siirtyi Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien jälkeen PS Kemiin viime kaudeksi, jatkaen tänä vuonna Turkuun. Pelaamisen ohella hän pyörittää avustustoimintaa oman säätiönsä kautta.

Jokaista keräykseen lahjoitettua kenkäparia vastaan saa yhden ottelulipun lauantaille.

Lähde: FC Inter