Tim Sparv kuului tämän kauden ehdottomiin suomalaisonnistujiin eurokentillä. Kokenut keskikenttämies voitti isossa roolissa Tanskan mestaruuden FC Midtjyllandin paidassa. Kausi oli pitkä, mutta Huuhkajien kapteenilla riittää vielä virtaa maajoukkuepeleihin.

– Se helpotti taakkaa, kun emme päässeet Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Olimme lähellä, mutta putosimme Limassolille viimeisellä kierroksella. Se tarkoitti, että pelejä on vain kerran viikossa, jonka kaikki pystyvät hyvin pelaamaan. Cupissa menimme pitkälle ja lisänä vielä nämä maajoukkuepelit, niin loppujen lopuksi kausi tuntuu aika pitkältä, Sparv kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Isokokoinen keskikentän ankkuripelaaja vältti kauden aikana loukkaantumiset, joka oli tärkeä asia menestymisen kannalta.

– On ollut hieno huomata, että kroppa pysyy kunnossa ja olen fyysisesti vahva, vaikka edelliskausi meni täysin piloille loukkaantumisten takia.

– Fyysisyys on minulle tärkeä juttu, sillä se on iso osa pelityyliäni. Jos en ole fyysisesti hyvällä tasolla, niin pelaan huonommin. Haluan pystyä treenaamaan täysillä ja vähän extraakin, jotta minulla on se fiilis pelissä, että tunnen voivani juosta niin paljon kuin haluan, Sparv toteaa.

Midtjylland voitti mestaruuden todella jännittävien päätöskierrosten jälkeen. Midtjylland nousi Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren edustaman Brøndbyn ohi huimalla loppukirillä.

– Brøndby oli pelannut 28 ottelua ilman tappiota. Me olimme pelanneet myös hyvin, mutta Brøndby oli selvästi parempi kuin me. Mutta, kun he hävisivät meitä vastaan kolmanneksi viimeisellä kierroksella, heidän silmistään näkyi jotain. Heidän silmistään näkyi se, että Midtjylland tulee vielä ohi. Silloin aloin jälleen uskoa mestaruuteen.

Tuon ottelun jälkeen Midtjylland voitti molemmat jäljellä olleet ottelunsa ja Brøndby puolestaan jäi kahteen tasapeliin, minkä ansiosta Midtjylland voitti mestaruuden neljän pisteen erolla. Mestaruus tarkoittaa sitä, että Sparv pääsee joukkueensa kanssa karsimaan Mestarien liigaan. Lohkovaiheeseen on kuitenkin äärimmäisen hankala päästä.

– Se on niin vaikeaa. Aloitamme toiselta karsintakierrokselta. Aika mahdotonta päästä lohkovaiheeseen. Isot liigat päättävät, miten Mestarien liiga pelataan. Tavoitteemme on päästä ainakin Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, Sparv arvioi realistisesti.

Sparvilla on ennen kesälomaa edessään vielä kaksi maaottelua, kun Suomi kohtaa tiistaina vieraissa Romanian ja lauantaina Valko-Venäjän. Suomi lähtee tiistain peliin mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä Huuhkajat eivät ole hävinneet kertaakaan kahdeksaan otteluun. Vastus on kuitenkin kova, sillä Romania on voittanut tänä vuonna muun muassa Chilen ja Ruotsin.

– Nämä ovat tärkeitä otteluita pelimme kehittymisen kannalta. Totta kai pyrimme siihen, että tappioton putkemme saa jatkoa.

– Se ei tule olemaan missään nimessä helppo peli, sillä vastassa on todella kovia pelaajia, jotka pelaavat hyvissä joukkueissa. Ei se ole sattumaa, että he ovat voittaneet hyviä maita, Sparv ennakoi.

Huuhkajien viikon molemmat ottelut on nähtävissä Viaplay Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.