Huuhkajien työmyyrälle valmentajan kehut: ”Joukkueen tasaisin suorittaja”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien paidassa jälleen ensi viikon lauantaina Tampereella Valko-Venäjää vastaan kirmaava Rasmus Schüller on päässyt mainioon pelivireeseen MLS-seurassaan Minnesota Unitedissa. Jopa niin hyvään, että valmentaja Adrian Heath kehuu erikseen suomalaisen suoritusvarmuutta.

– Schüller on ollut mahtava tänä vuonna, luultavasti koko joukkueen tasaisin suorittaja kauden alusta lähtien, Heath kehui Twin Cities -sivustolla.

– On tärkeää, että hän pysyy mukana joukkueessa.

Schüller missasi maaliskuussa yhden joukkueensa mittelön maaottelun takia, mutta muuten hän on pelannut kaikissa kauden peleissä – ja kahta vaille kaikissa täydet peliminuutit.

Suomalaisen onnistumisesta keskikentän rikkovassa roolissa kertovat myös tilastot. Schüllerille on tilastoitu 5,7 taklausta ottelua kohden. Sillä hän on koko MLS:n taklaustilaston kärjessä. Katkotilastossa hän on liigan kolmantena, 3,7 katkollaan ottelua kohden.

– Siihen minä pyrinkin. Yritän pitää tasoni tasaisena ja auttaa joukkuetta saamaan tuloksia sekä pysymään tasapainossa, Schüller itse kommentoi.

Vaikka Schüller onkin kunnostautunut pallorosvona, ei työ aina suju ilman rikkeitä. Myös Schüllerille tilastoitujen rikkeiden määrä (2,5 rikettä/peli) on MLS:n kärkeä; sillä hän on tilastokakkosena. Varoitus suomalaiselle on puolestaan nostettu neljästi.

 

Mikäli Schüller saa varoituksen jossain seuraavasta neljästä ottelusta, on seurauksena yhden ottelun pelikielto. Mikäli taas lappua ei näissä peleissä nouse, poistetaan syntilistalta yksi varoitus palkintona hyvästä käytöksestä.

– Silloin joutuu miettimään, mennäkö tilanteeseen, vai antaako vastustajan pitää palloa, ja vain pitää huolta siitä, ettei hän pelaa palloa ohitseni. Ei varoitussaldon saa kuitenkaan antaa liikaa vaikuttaa. Kun pelataan, täytyy pelata täysillä, Schüller jatkaa.

 

 


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliPala MM-historiaa: 1990 – Kun rankkareilla ratkaistiin lähes kaikki, Sisilian katupoika voitti maalipörssin ja Millan lanteet heiluivat
Seuraava artikkeliSaksan maajoukkueella tiukat säännöt MM-kisoissa – peitto ei heilu eikä kännykkä pirise