Berat Sadik kutsuttiin Suomen maajoukkueeseen nyt takaisin kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. 31-vuotiaalla hyökkääjällä oli takana vaikeammat kaksi vuotta Venäjällä Krylia Sovetovissa, jolloin peliaika jäi minimaaliseksi.

Viime vuoden siirto Kyprosin pääsarjaseura Doxa Katopiasin riveihin on herättänyt Sadikin uran kuitenkin uuteen eloon. Ensimmäisellä kaudella verkot heiluivat jo 18 kertaa ja hyvät otteet huomattiin myös maajoukkueessa.

– Ihan ymmärrettävää, että kaksi vuotta meni. Venäjällä ei niin paljoa minuutteja tullut. Tälle kaudelle sain sitten hyvin onnistumisia ja sen myötä sain kutsun, Sadik sanoi HUU-TV:lle.

Epäonnistuneen Venäjän visiitin jälkeen Sadik teki kovasti töitä päästäkseen takaisin huippukuntoon. Koko viime kesä meni vahvasti harjoitellessa ja se palkittiin vahvalla kaudella.

– Itsellä oli kolmen kuukauden pre season siinä. Kun syyskuun alussa menin Kyprokselle olin hyvässä kunnossa. Terveenä pysyin koko kauden ja sain koko ajan täysillä pelata. Ja se oli avain siinä, että myös pelit kulkivat.

Sadikin sopimus Doxan kanssa oli vain vuoden mittainen. Suomalaisen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

Ensin kuitenkin hoidetaan maaottelut pois alta.

– On ollut pientä jutustelua eri puolille. Näiden maaotteluiden jälkeen olisi tarkoitus enemmän katsoa, miten se ratkaisu tehdään. Tuskin menee tänä vuonna syyskuuhun asti, Sadik vihjasi.