Huuhkajilta vakuuttava esitys Valko-Venäjää vastaan – Uroselle ja ”Mosalle” ensimmäiset maalit A-maajoukkueessa

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen A-maajoukkue voitti lauantaina Valko-Venäjän 2-0 Tampereen Ratinassa pelatussa harjoitusottelussa.

Huuhkajat siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueen avauksessa pelannut Rasmus Karjalainen vapautti Jere Urosen ovelalla syötöllä Valko-Venäjän rangaistusalueelle, ja laitapuolustaja pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Huuhkajissa.

Hetkeä myöhemmin Pyry Soirilla oli mahdollisuus iskeä lähes identtinen osuma, kun Uronen pelasi hänet Valko-Venäjän rangaistusalueelle, mutta vieraiden veräjänvartija Denis Scherbitski nollasi Soirin yrityksen torjunnallaan.

Vajaat puoli tuntia oli pelattu, kun Suomi heilutti verkkoja jälleen. Kotikannattajien harmiksi osumaa seurasi tuomarin pilliinpuhallus. Soiri ja Glen Kamara pyörittelivät seinäsyötöillään vieraiden puolustajien päät pyörälle, ja Soiri pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Tim Väyrynen oli hiipinyt lähes maaliviivalle odottamaan, mutta hän joutui ottamaan pallon kädellään mukaan ennen kuin siirsi sen verkkoon. Tämä ei jäänyt kuitenkaan tuomaristolta huomaamatta.

Vähille tilanteille jäänyt vierasjoukkue oli yllättää Suomen 32. minuutilla. Näppärä kuvio päättyi Alyaksandr Karnitskyn laukaukseen, jonka tielle Joona Toivio ehti kuitenkin heittäytyä. Seuranneesta kulmapotkusta Suomi selvisi ilman suurempaa vaivaa.

Ensimmäisellä jaksolla pirteästi esiintynyt Väyrynen oli tuplata Suomen johdon taukovihellyksen kynnyksellä. Robin Lodin kulmapotku tavoitti Väyrysen parhaalta mahdolliselta maalintekosektorilta, mutta hyökkääjän pusku suuntautui suoraan Scherbitskin syliin.

Valko-Venäjä tiivisti puolustuspelaamistaan toiselle jaksolle hieman, mutta Suomi määritti yhä pelin tahdin. Lukas Hradecky vietti maalillaan hyvinkin pitkiä jaksoja ilman minkäänlaista tehtävää.

Lod pääsi varhaisessa vaiheessa väläyttämään jälleen terävää laukaustaan, mutta osumatarkkuudessa oli vielä hakemista.

Ensimmäisellä jaksolla maalipaikoilla mässäillyt Suomi joutui jälkimmäisellä puolikkaalla tekemään enemmän töitä maalipaikkojensa eteen. Valko-Venäjän vaihdot toivat kaivattua järkeä joukkueen pelaamiseen, ja vieraat pääsivät otteluun paremmin mukaan.

Suomi siirtyi viimein kahden maalin johtoon vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vaihdosta sisään tullut Moshtagh Yaghoubi jallitti simppelillä vetoharhautuksella Ihar Šytaun pihalle ja tykitti kohti maalia. Peliväline livahti sisään Scherbitskin kainalosta. Kyseessä oli myös ”Mosan” ensimmäinen maali A-maajoukkueessa.

Ihar Stasevich pääsi hetkeä myöhemmin koittamaan onneaan vapaapotkusta Suomen rangaistusalueen tuntumasta, mutta Hradecky torjui matalan laukauksen varmuudella kulmapotkuksi.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!