Maajoukkuelegenda vaatii Saksaan uusia tuulia ja kommentoi Joachim Löwin tulevaisuutta

© Kuva: Getty Images

Saksan vuoden 1990 maailmanmestarijoukkueen kapteeni Lothar Matthäus uskoo maajoukkueen tarvitsevan uusia tuulia. Joachim Löwin miehistön MM-turnaus päättyi eilen nöyryyttävään pettymykseen.

Saksa hävisi alkulohkossa Meksikolle ja Etelä-Korealle karsiutuen pudotuspeleistä. Matthäusin mielestä maajoukkuerungon täytyy nyt uudistua.

– Saksa ei pelannut kovinkaan hyvin. Mielestäni pelaajat eivät olleet parhaassa kunnossa. En nähnyt heillä oikeaa joukkuehenkeä, Matthäus kritisoi Sky Sportsille.

– Meidän täytyy luoda uusi joukkue tuleviin turnauksiin. Mesut Özil, Sami Khedira, ehkäpä Thomas Müller ja Jeróme Boateng ovat pelaajia, jotka eivät pelanneet hyvin. He ovat kaikki ikääntyneitä neljän vuoden kuluttua, kun uusi MM-turnaus tulee.

Matthäus uskoo, ettei Löwiä tulla erottamaan katastrofista huolimatta. Menestysvalmentaja solmi ennen MM-kisoja jatkosopimuksen maajoukkueen kanssa.

– Hän kysyy itseltään, mikä meni vikaan. Hän on valmentaja ja hänen täytyy päättää itse tulevaisuudestaan. Liitto ei potki häntä pois. Löw päättää siitä itse.