Näin Espanjan palloliitto perusteli päävalmentajansa potkuja: ”Maajoukkue ansaitsee vain parasta”

© Kuva: Getty Images

Espanjan palloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales kantoi median eteen hetki sitten todellisen yllätyspaketin, kun Rubiales ilmoitti Krasnodarissa maajoukkueen päävalmentaja Julen Lopeteguin saaneen potkut (lue uutinen).

Espanja ei ollut hävinnyt ainuttakaan 20 Lopeteguin alaisuudessa pelaamastaan ottelusta, mutta miehen eilen julkaistu sopimus Real Madridiin Zinédine Zidanen seuraajaksi oli Rubialesille ja palloliitolle liikaa. Varsinkin, kun Rubiales itse sai kuulla Lopeteguin sopimuksesta vain viisi minuuttia ennen Real Madridin tiedotteen julkistamista.

Juuri se, että Lopetegui kävi Real Madridin kanssa neuvotteluja palloliiton tietämättä, oli Rubialesin mukaan syynä miehen erottamiseen. Luottamus oli kateissa. Lopetegui oli tehnyt Espanjan jalkapalloliiton kanssa vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen vain kolmisen viikkoa sitten.

– Tämä on hyvin vaikea päivä, sillä MM-avaukseemme on aikaa vain kaksi päivää, Rubiales totesi televisioidussa lehdistötilaisuudessa ja kiisti tulleensa petetyksi.

– En tunne oloani petetyksi, sillä olen ollut tyytyväinen Julenin työpanokseen. Maajoukkueelle hän oli moitteeton työntekijä.

Mediatietojen mukaan maajoukkueen pelaajisto olisi ollut Lopeteguin jatkon kannalla, mutta näitä väitteitä vasta äskettäin liiton puheenjohtajaksi valittu Lopetegui ei suoraan kommentoinut.

– Minulla on läheinen suhde pelaajiin, koska päätin urani vain kahdeksan vuotta sitten, mutta olen läheinen myös Julenin kanssa.

– Tilanne on todella mutkikas, mutta tiedän, että pelaajat tekevät kaikkensa viedäkseen joukkueen pitkälle, Rubiales jatkaa.

– Lopetegui on minun mielestäni huippuvalmentaja, ja siksi päätös olikin niin vaikea. Silti Espanjan maajoukkue ansaitsee pelkästään parasta.


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½