Saksa koki melkoisen shokkitappion avausottelussaan Meksikolle. Joukkueen esitys sai kovaa kritiikkiä Saksassa. MM-kultaa vuonna 1990 juhlinut saksalaislegenda Lothar Matthäus tylytti kovin sanoin keskikentän tähtipelaaja Mesut Öziliä.

Meksiko vei ottelun niukasti maalein 1-0. Saksa sai rakennettua ottelussa tekopaikkoja, mutta tehokkuudessa jäi roimasti parantamisen varaa. Özil pelasi täydet minuutit kymppipaikalla, mutta Matthäus ei ollut tyytyväinen miehen otteisiin.

– Hänen kehonkieli on negatiivinen. Hän pelaa ilman iloa, Matthäus kirjoittaa Bildin kolumnissa ja jatkaa:

– Minulle tulee usein sellainen tunne, ettei Özil koe oloaan hyväksi Saksan paidassa, ihan kuin hän ei haluaisi pelata. Siinä ei ole sydäntä, ei iloa, ei intohimoa. Viimeisten näyttöjen jälkeen en sulkisi sitä mahdollisuutta pois, että hän lopettaisi maajoukkueuransa MM-kisojen jälkeen.

Matthäusin mukaan Özilillä ei pitäisi olla mitään vapaalippua Saksan joukkueeseen, vaikka hän pelaakin Arsenalissa huipputasolla.

– Vuoden tai pari Özil on pelannut sillä tasolla, mikä ei oikeuta Joachim Löwiltä (Saksan päävalmentaja) vapaalippuun. Jos joukkueen peli sujuu, Özil pelaa myös hyvin. Jos peli menee huonommin, hän pelaa myös huonosti, Matthäus tylyttää.

Lähde: Daily Mail