SJK-maalivahti tuntee tuoreen valmentajansa: ”Niin monta kertaa olen kuullut hänen juttunsa”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa nähdään tiistaina häntäpään taisto, kun kolmanneksi viimeisellä sijalla majaileva SJK isännöi jumbojoukkue TPS:aa. Isäntien valmennuksesta vastaa Alexei Eremenko, joka otti irtisanotun Tommi Kautosen paikan vasta pari viikkoa sitten.

Osalle pelaajista valmentaja on siis melko uusi tuttavuus, mutta toisenkinlaisia esimerkkejä löytyy. Yksi heistä on tiukasti ykkösmaalivahti Mihkel Aksalun kanssa peliajasta kilpaileva Jesse Öst.

– Hän on ollut valmentajani varmaan ainakin kahdeksan vuotta aiemminkin, ensin JBK:ssa, ja sitten Jarossa. Tunnen hänen kaikki pelityylit ja tuntuu, että voisin vetää melkein itsekin hänen puolestaan joukkuepalaverit, sillä niin monta kertaa olen kuullut hänen juttunsa!

Täksi kaudeksi seuraan tullut Öst on pelannut SJK:ssa seitsemässä ottelussa. Tiistain kohtaamisesta hän odottaa maalivahdin kannalta osin vaikeaa.

– Me pidämme todennäköisesti palloa, ja he koittavat iskeä vastahyökkäyksillä. Pelistä tulee tiukka, kuten aina Veikkausliigassa, ja tärkeistä pisteistä pelataan.

Päättyvä tauko on tullut seinäjokisille todella tarpeeseen.

– Tämä oli meille tärkeä paussi, sillä nyt olemme saaneet treenata Eremenkon kanssa kunnolla ja kaikki alkaa ymmärtämään hänen taktiikoitaan paremmin.

Lähde: SJK