”Täysi katastrofi” – Ilveksen ensimmäinen europeli 27 vuoteen lässähtämässä alkuunsa

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Tampereella kuhisee. Ilves saavutti viime kauden päätteksi upeasti paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. 27 vuoden odotuksen jälkeen Ilves pelaa jälleen europelejä, mutta kotikenttäetu on tipotiessään. Ilves pelaa Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen kotipelin Helsingissä Telia 5G Areenalla.

Ilves sai vastustajakseen bulgarialaisen Slavia Sofian ja ottelu pelataan torstaina 12.7. Ottelua ei voida pelata Tampereella, koska Ilveksen kotikenttä Tammelan Stadion ei täytä Uefan määräyksiä. Lisäksi varakenttä, Huuhkajien kotistadion, Ratina on käytössä nuorten Yleisurheilun MM-kisojen takia.

Päätös pelata Helsingissä on ymmärrettävä, mutta valitettava. Kritiikkiä on noussut varsinkin sosiaalisessa mediassa, jossa on ihmetelty esimerkiksi sitä, miksi ottelua ei pelata Valkeakoskella, joka olisi huomattavasti lähempänä.

Ilveksen otteita aktiivisesti seuraava blogi-sivusto Ipalandia harmitteli tilannetta Twitterissä.

– On täysi katastrofi, ettei Ilveksellä ole mahdollisuutta pelata Tampereella. Ensimmäinen europeli 27 vuoteen, Suomen toiseksi suurin kaupunki ja kaupungin suurin seura. Kaupunki hukkaa tässä todella paljon näkyvyyttä, ja Ipalta palaa elintärkeä kotietu, Ipalandia kirjoittaa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Tammelan uudelle stadionille olisi ehdottomasti jo nyt käyttöä, mutta tilanne on tällä hetkellä lohduton. Ilveksen virallisella Twitter-tilillä julkaistu twiitti ottelusta on kerännyt paljon keskustelua. Voit lukea twiitin alle syntynyttä keskustelua tästä linkistä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!