Urheiludataa tuottava yritys ennusti jalkapallon MM-kisojen voittajan – todellisella yllätysmaalla Englantia paremmat prosentit

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon MM-kisat ovat jo ovella. Ensi viikon torstaina Venäjän ja Saudi-Arabian välinen ottelu avaa 23. MM-kisat. Urheiludataa tuottava yritys Gracenote teki oman ennustuksensa seuraavasta maailmanmestarista.

Yrityksen tekemä selvitys perustuu data-analyysiin, jonka pohjalta ennustus on tehty. Ennustuksessa Brasilia on vahvin mestarisuosikki 21 prosentilla. Ero seuraaviin on merkittävä, sillä toiseksi suurimman prosentin saa Espanja, joka jää Brasiliasta noin kymmenen prosenttia.

Kolmantena on Saksa ja neljäntenä Argentiina. Viidentenä on Ranska ja sen jälkeen tuleekin ennustuksen suurin yllättäjä Peru. Englannin voittoprosentti on vasta kahdeksanneksi korkein.

Perun lisäksi myös Kolumbia on nostettu yllättäjäkandidaatiksi. Molemmat Etelä-Amerikan maat ovat esimerkiksi ennen Englantia, Belgiaa ja hallitsevaa euroopanmestari Portugalia. Ennustuksen mukaan pienimmät mahdollisuudet ovat Saudi-Arabialla.

Alla listattuna vielä alkulohkojen jatkoonmenijät ennustuksen mukaan. Jatkopeleihin etenevät maat merkattu kursiivilla.

LUE MYÖS: SuomiFutis-sivuston lohkoennakot

Lohko A
Uruguay
Venäjä
Egypti
Saudi-Arabia

Lohko B
Espanja
Portugali
Iran
Marokko

Lohko C
Ranska
Peru
Tanska
Australia

Lohko D
Argentiina
Kroatia
Islanti
Nigeria

Lohko E
Brasilia
Sveitsi
Serbia
Costa Rica

Lohko F
Saksa
Meksiko
Ruotsi
Etelä-Korea

Lohko G
Englanti
Belgia
Tunisia
Panama

Lohko H
Kolumbia
Puola
Senegal
Japani

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!