Eintracht Frankfurt pelasi hienon bundesliigakauden ja voitti kauden päätteeksi Saksan Cupin raivaten tiensä eurokentille. Silti seurajohto jätti faneille kesän ajaksi kitkerän jälkimaun tekemällä tempun, jota juuri kukaan ei Frankfurtissa toivonut.

Seuran fanit rakastivat Leverkuseniin siirtyvää suomalaismaalivahtia Lukas Hradeckya, mutta ”suomalaisella hämähäkille” ei silti ole likimainkaan samanlaista paikkaa Eintracht-kannattajien sydämissä kuin seuralegenda Alex Meierilla. Silti Meier jätettiin kauden päätteeksi ilman jatkosopimusta (lue lisää).

35-vuotias Meier on pelannut Eintrachtissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 lähtien. Hän on ampunut seuralle kaikkiaan 137 maalia, ja voitti kolme vuotta sitten jopa Bundesliigan maalikuninkuuden. Jotain fanien suosiosta kertoo myös Meieristä yleisesti käytetty lempinimi ”Fußball-Gott”, ”Jalkapallojumala”.

Tämä kausi jäi vammojen takia täysin torsoksi, mutta silti Meierin paluu kentille sarjakauden päätösottelussa oli kuin sadusta: kolme minuuttia kentällä ja heti maali. Cup-finaalissa Meier ei pelannut, mutta hän nosti pokaalin ilmaan ensimmäisenä yhdessä virkaatekevän kapteenin David Abrahamin kanssa.

Meier odotti innolla uutta kautta – toivottavasti taas terveiden kirjoissa – ja jatkosopimuksetta jääminen oli miehelle todella kova pala.

– Olen todella, todella pettynyt. En tiedä edes, minne minun pitäisi mennä ja missä minun pitäisi elää. Minä kuulun tähän kaupunkiin. Tämä oli kotipaikkani, Meier sanoi seuran päätöksen jälkeen Frankfurter Rundschaulle.

[readmore from=Meier-Alexander]

Nyt Eintracht-fanit suunnittelevat jotain kaunista suosikkinsa hyväksi. Kannattajat pyrkivät kääntämään seurapomojen päät järjestämällä Meierin jatkosopimuksen puolesta pidettävän mielenilmauksen.

Mielenosoitus järjestetään tulevana sunnuntaina Eintrachtin kotistadionilla Commerzbank-Arenalla. Klo 17-20 pidettävästä tapahtumasta on tiedotettu myös Frankfurtin kaupunkia.

Sky Sportin mukaan mielenilmaukseen odotetaan 2 000 – 2 500 Eintracht-kannattajaa.