Lyhytikäiseksi jääneen valmennusrupeaman Englannin maajoukkueessa suorittanut Sam Allardyce on jälleen esittänyt näkemyksiään Englannin otteista MM-kisoissa.

Otteethan ovat siis olleet varsin hyviä – ne ovat lähestulkoon vastanneet maassa omalle joukkueelle asetettuihin, yleensä täysin kohtuuttomiin odotuksiin. Gareth Southgaten tarkka ja käytännönläheinen suunnitelma siis toimii, mutta se ei estä Allardycea ehdottelemasta viilauksia.

Kolmen Leijonan miehistö on toki ottanut tarvittavat voitot, mutta kovin hätkähdyttäviä sen otteet eivät ole olleet. Näin toteaa myös Big Sam Kolumbia-ottelusta

– Emme me mielestäni olleet mitenkään häikäiseviä. Peli ei ollut sujuvaa, eikä varsinkaan kliinistä maalin edustalla.

Eteenpäin Englannin juna kuitenkin vie.

– Tärkeintä on, että olemme jatkossa. Muulla ei oikeastaan ole väliä. Silti, jos olisin Garethin saappaissa, muuttaisin systeemiä Ruotsi-otteluun. Puolustuksessa näytämme todella vahvoilta, mutta ylöspäin pelaamisessa on puutteita. Lisäksi tarvitsemme enemmän maaleja liikkuvista pelitilanteista.

Resepti olisi siis siirtää joukkueen miehitystä yhden pelaajan verran ylemmäs.

– Emme tarvitse kolmea topparia tässä pelissä. Laittaisin keskikentälle yhden pelaajan lisää, tai sitten lähtisin kolmella hyökkääjällä. Marcus Rashford mukaan.

Lähde: Talksport