Juha Malinen sai hienon syntymäpäivälahjan, vaikka tulos ei miellyttänyt: ”Yksi hienoimpia otteluita minulle”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue koki EM-kotikisojen avausottelussa tappion Italialle lukemin 0-1. Esitys oli kuitenkin pirteä ja Suomen päävalmentaja Juha Malinen antoi tunnustusta pelaajilleen.

Malisen mukaan joukkue pelasi hyvin ja nimenomaan niin kuin oli ennalta sovittu.

– En syytä ketään pelaajaa siitä, että joku olisi tehnyt väärin. Teimme ne kaikki tilanteet todella hyvin. Kuinka hyvä vastustajan maalivahti oli ja mikä on onnen osuus sitten siinä, mutta ne kaikki menivät (Italian kannalta) hyvin. Joku toinen päivä voimme tehdä tämmöisessä pelissä viisi maalia, jos pelaamme tällä lailla. Silloin on turha tulla sanomaan, että vähän tuuria. Tämä pelitapa tuottaa tällaisia paikkoja, Malinen sanoi ottelun jälkeen turnauksen nettisivuilla.

Malisen mukaan Suomen pelaamisessa oli paljon hyviä asioita. Italia oli ajoittain suurissa ongelmissa Suomen kanssa, josta kertoi myös pallonhallintaprosentit: Suomi hallitsi palloa 61-prosenttisesti.

– Tämä on mielestäni se tapa, miten Suomen pitää pelata. Se ei tarkoita sitä, että meidän pitää vaan antaa kaikkemme, vaan se on luonnollinen asia. Aina pitää antaa kaikkensa! Tässä oli rohkeaa pelaamista alakerran kautta, pyrimme koko ajan pelaamaan sieltä. Vastustaja ottaa ylhäältä kiinni, mutta silti yritetään löytää kombinaatioita, miten pääsemme pelaamaan.

– Aina kun saimme vähän pidempiä syöttöyhdistelmiä ensimmäisellä jaksolla, niin saimme tosi hyviä paikkoja. Meillä oli viisi loistavaa maalintekopaikkaa ensimmäisellä jaksolla. Yleensä se menee aina sillä tavalla, että niitä edeltää muutama hyvä syöttö. Pikkuisen liian kauan kesti minusta se vaihe, että siirrytään siihen rohkeampaan pelaamiseen, Malinen jatkoi.

Malinen vietti maanantaina myös 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Minihuuhkajien pirteä esitys oli ilmeisen mieluinen lahja Maliselle.

– Jos minä olen 60-vuotias jätkä tänään, niin tämä oli minulle yksi hienoimpia otteluita pitkiin aikoihin. Jos meillä on vuonna 2001 syntynyt Anssi Suhonen, 2000-syntyneet kaverit ja 1999-syntyneet, jotka kokevat tällaisia juttuja ja tällaiset pelit jatkuvat, niin se tulos on otettavissa, Malinen hehkutti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.