Miten VPS aikoo nollata TPS:n? – ”Ei varmasti ole jäänyt huomaamatta”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseura otti vihdoin kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi viime viikolla IFK Mariehamnin pirteän esityksen jälkeen 2-0. Keskiviikkona turkulaiset matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi.

VPS:n viime kauden kapteeni Veli Lampi ei enää työkseen pelaa. Kesämökiltä tavoitettu laitapuolustaja ennakoi Palloseurojen kohtaamisen lähtökohdat.

Onko TPS vapautunut, kun vihdoin voitti?

– Oli varmasti iso helpotus, mutta myös Vepsu otti tärkeän voiton Kemistä. Odotan erittäin viihdyttävää peliä, Lampi povaa SuomiFutis-sivustolle.

TPS iski viime pelissä IFK Mariehamnia vastaan tehokkaasti vastaiskuin. Kuinka VPS pystyy välttämään Mika Ääritalon ja Oskari Jakosen pystyjuoksut?

– Tämä ei varmasti ole jäänyt (Petri) Vuorisen tiimiltä huomaamatta. Luulen ohjeen pelaajille olevan iskeä kiinni heti menetyksen jälkeen, ettei nopeaan pystysyöttöön anneta edes mahdollisuutta.

VPS:lla on ensi kauden europelien kannalta elintärkeä kolmossija tällä hetkellä viiden pisteen päässä. Tuoko kyseinen piste-ero ylimääräistä painetta? Kuinka tärkeää on pysyä iskuetäisyydellä?

– Uskoisin joukkueessa olevan mukava tilanne tällä hetkellä. Taulukossa tosiaan iskuetäisyydellä ja pelin rakenne on kunnossa. Kaikki tämä ilman (Joonas) Vahteraa ja (Steven) Morrisseytä, jotka siis nyt ovat tulleet takaisin. Hyvältä näyttää!

TPS on ollut ainakin pisteiden valossa vaisu koko alkukauden. Onko tämä yllättänyt?

– No ei varsinaisesti, joukkuehan on sarjanousija ja lisäksi todella nuori. Mutta sen perusteella, mitä olen nähnyt, niin enemmän olisi ollut otettavissa ja ehkä ansaittukin. Se on hyvä merkki. Uskon Tepsin säilymiseen.

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall on ollut ilmiliekeissä. Kuinka tärkeä pelaaja hän on joukkueelle?

– Seba olisi joukkueen henkisenä johtajana yksi tärkeimmistä, vaikkei olisi pelannut minuuttiakaan.

– Eikä Strandvall ole ollut ainoa onnistuja. Esimerkiksi Aatusta (Laatikainen) ei juurikaan puhuta, mutta suoritustasoa kun katsoo, niin kaveri alkaa olla valmis suuremmille kentille, Lampi kehuu.

TPS on nyt pelannut neljä peliä peräkkäin ilman tappioita, tuleeko keskiviikkona viides?

– Vepsu on tehnyt kotiläksyt, eikä anna TPS:n yllättää. Solidi 2-0-kotivoitto.

Jesse Happonen

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.