Yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta urallaan voittanut toppari Mathias Lindström aloitti ja lopetti Veikkausliiga-uransa FC Interissä. Tampere Unitedissa ja HJK:ssa mestaruudet voittanut Lindström pelasi yhteensä 126 liigaottelua Interissä. Hän on seurannut vanhan seuransa otteita melko tarkasti.

Kolmosessa pelaavan Pargas IF:n taustajoukkoihin kuuluva ex-puolustaja lopetti uransa kauden 2014 päätteeksi Job Dragstman alaisuudessa. Tuon jälkeen Interissä on ollut käynnissä Suomen mittapuulla melkoinen valmentajaruletti.

– Kyllä se muutos piti jossain kohtaa tehdä. Nyt hommaan ei ole vain löytynyt stabiiliuutta. Se ei ole silloin helppo paikka kenellekään. Ei valmentajalle, eikä pelaajille.

– Inter meni Jobin vuodet pitkään samalla rungolla, joka kantoi hedelmää tietyn aikaa. Vaihtuvuutta pitää kuitenkin olla, mutta nyt sitä uutta perusrunkoa ei ole löytynyt, 37-vuotias Lindström pohtii.

Interin joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka eivät ole saaneet parasta itsestään irti menneellä kaudella. Tällaisia ovat muun muassa Mika Mäkitalo ja Mika Ojala.

– Kyllä ne kilometrit alkavat jossain kohtaa näkyä. Nymanin Arska on ollut kuitenkin joukkueen parhaita pelaajia. Hän on ollut se kallio, johon on voinut luottaa. Yksi pelaaja ei kuitenkaan riitä.

Turkulaiset ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan peräkkäin, joka on ollut harvinaista herkkua viime kausina. Viime ottelussa Inter pystyi pitämään oman päänsä puhtaana, vaikka pelasi yli puolet ottelusta vajaalla.

– Oli Karo Virtasen rooli sitten mikä tahansa, niin hän kyllä laittaa sen puolustuspelin kuntoon. Sen pitääkin aina olla kunnossa, jos joukkue haluaa oikeasti menestyä.

Interin seuraava haaste on sarjakakkonen RoPS. Kumpikin joukkue tulee otteluun voitot SJK:sta allaan.

– Täytyy sanoa, että RoPS on tehnyt paljon asioita jo pitkään oikein. RoPS ei ole enää se joukkue, joka raapii ne tarvittavat voitot kotona, ja käy sitten vähän vieraskiertueilla pelailemassa.

Lindström ennakoi tasaisia kenttätapahtumia. Kumpikin joukkue pyrkinee hallitsemaan palloa.

– Uskon, että se menee aika tasan. RoPS:n valmentaja Koskela (Toni) haluaa, että peli on kontrollissa sekä pallon kanssa että pallottomana.

– Kauden alussa Inter yritti vielä panostaa aika paljon enemmän pallonhallintaan, mutta nyt se ei ole enää nin isossa osassa peliä.

Lindström antaa turkulaisille mahdollisuuksia, vaikka joukkueen edellinen voitto Rovaniemeltä on vuoden 2015 huhtikuulta.

– Ei sarjataulukko niin paljon valehtele, etteikö RoPS:n kerroin pitäisi olla pienempi näistä kahdesta. Peli ei ole kuitenkaan etukäteen taputeltu, Lindström arvioi.