26-vuotias Italian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jorginho on ottanut Valioliigan haltuunsa välittömästi Englantiin saavuttuaan. Chelsea osti Jorginhon Napolista 50 miljoonalla punnalla, ja pelaaja on ollut uudessakin seurassaan Maurizio Sarrin ehdoton luottomies – tekiväthän miehet yhteistyötä myös Napolissa.

Jorginho on pelannut Chelsean keskikentän pohjalla täydet minuutit kauden kaikissa neljässä kilpailullisesssa ottelussa, ja miehen pallovarmuus on ollut joukkueelle mahtava bonus. Kun Chelsea kaatoi sunnuntaina Newcastlen värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-1, löi brasilialaissyntyinen Jorginho tiskiin tilastot, joilla hän sai Newcastlen näyttämään suorastaan naurettavalta.

Jorginho antoi ottelussa yhteensä 158 perille mennyttä syöttöä, siinä missä koko Newcastlen joukkue pystyi ainoastaan 131 syöttöön.

Kenties vieläkin hurjempi on pallonhallintatilasto. Newcastlelle tilastoitiin ottelussa 18 prosenttia pallonhallintaa, kun Jorginho ylsi yksinään 16 prosenttiin. Pallon siis katsottiin olleen Jorginhon hallussa lähes 15 minuuttia peliajasta.

SPORF

@Sporf
🇮🇹 Jorginho vs @NUFC:

🎯 Passes Completed:

👤 Jorginho: 158
👥 Newcastle United: 131

📊 Possession:

👤 Jorginho: 16%
👥 Newcastle United: 18%

🤯 Ridiculous.

Squawka

@Squawka
Jorginho completed more passes vs. Newcastle than any other player has managed in a single Premier League game so far this season.

• 173 attempted
• 158 completed
• 91.3% accuracy

Newcastle completed 131. 🤯

Melkoista dominanssia. Kovin paljon enempää ei uudelta hankinnalta voi vaatia. Ja silti Jorginho on tehnyt kauden kolmessa sarjapelissä kaupan päälle myös yhden maalin.