Entinen joukkuekaveri ylistää Interin huippulupaus Kaan Kairista: ”Minulla ei ollut antaa hänelle enää vinkkejä”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on selättänyt vaikean alkukauden ja se on ollut pelillisesti uskottava Veikkausliiga-joukkue viime viikot. Joukkueella oli taannoin hieno neljän ottelun voittoputki, eikä joukkue ole päästänyt paljoa maaleja.

FC Interissä aikanaan upean uran pelannut Joni Aho kertoo Suomifutis -sivustolle puolustuksen olevan suurin syy siihen, että joukkueen kurssi on kääntynyt.

– Sillä on iso vaikutus, että puolustuspeli on organisoitu nyt paljon paremmin. Peli ei ole välttämättä näyttävää, mutta nyt se on nyt organisoitua.

Aho uskoo, että Inter lähtee lauantain RoPS-otteluun viime pelien taktiikalla.

– Koitetaan pitää se puolustus tiiviinä, ja sitten sieltä tulee väkisinkin se muutama maalipaikka.

Interin paras maalintekijä Benjamin Källman siirtyi Skotlantiin, joka voi vaikuttaa hieman joukkueen peliin.

Inter sai kuitenkin kerrosta alemmas lisää osaamista, kun Kaan Kairinen palasi Tanskasta loppukauden ajaksi keskikentälle tekemään peliä ja luomaan maalipaikkoja.

– Kaan on ihan huikea pelaaja Veikkausliiga-tasolle. Hän oli jo ennen lähtöään Tanskaan poikkeuksellisen hyvä pelaaja. Sen verran, mitä olen häneltä nyt nähnyt, niin todella vakuuttavaa pelaamista.

– Hän näkee kentän hyvin, hänellä on poikkeuksellinen tasapaino ja tatsi, jonka lisäksi Kaan on vielä raamikas jätkä. Minulla ei ollut antaa hänelle enää paljon vinkkejä, kun hän aikoinaan lähti. Poikkeuksellinen lahjakkuus, Aho kehuu.

Myös RoPS:n riveissä pelaa Aholle tuttu lahjakkuus. Hyökkääjä Vahid Hambo siirtyi seuraan pari viikkoa sitten.

Hambo oli nuorena poikana hetken Ahon joukkuekaveri, kun hän teki läpimurtonsa muutama vuosi sitten Interissä. Tämän jälkeen Hambolla on ollut vaikeaa loukkaantumisten kanssa. Alkukauden hän pelasi SJK:ssa, jossa vastuu ja tehot jäivät vähäisiksi.

Alku Rovaniemellä on ollut kuitenkin lupaava.

– Hän tekee nyt uutta tulemista. Vahid on tosi monipuolinen pelaaja. Hän on tosi raamikas, mutta hänellä on silti taitoa ja nopeutta. Hän haistaa maalipaikat hyvin ja pystyy voittamaan pääpalloja, Aho arvioi.

Ahon mielestä RoPS on tehnyt hyvää työtä viime vuosina nuorten kanssa, joten Hambo on voinut löytää itsellensä sopivan ympäristön.

– Siellä on tullut viimeisen viiden vuoden aikana todellinen täyskäännös. Tosi moni suomalainen pelaaja on lähtenyt sieltä ihan eri suuntaan, mistä on tullut. Moni pelaaja on päässyt eteenpäin, eikä joukkue ole enää täynnä ulkomaalaisia.

Lauantain Inter-RoPS-ottelusta Aho odottaa tasaista vääntöä.

– RoPS on ehkä hyökkäävämpi, mutta Inter kääntää pelistä 1-0-voiton. Furu (Timo Furuholm) käy ruiskaisemassa yhden tarvittavan, ex-puolustaja heittää.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.