Entiselle Ilves-pelurille yksi nousee nykyisestä joukkueesta yli muiden: ”Iso syy Ilveksen menestykselle”

© Kuva: Juha Tamminen

Suurimman osan pääsarjapeleistään Tampereella pelannut Tomi Petrescu luottaa Ilvekseen, joka kohtaa keskiviikkona kotonaan IFK Mariehamnin.

Tampere Unitedia pallotaituri edusti menestyksekkäästi vuosina 2007-2010 ja Ilveksessä hän pelasi puolestaan kaudet 2014-2016. Konkari on seurannut vanhan seuransa otteita Veikkausliigassa tällä kaudella. Keskiviikkona Ilves isännöi IFK Mariehamnia.

– Tulosten valossa he ovat pelanneet tosi hyvin ja Maarianhamina puolestaan ei.

– Nyt Maarianhaminalta on pelikiellon vuoksi vielä Allu (Aleksei Kangaskolkka) pois, joka ei ainakaan helpota joukkuetta. Hän on joukkueelle elintärkeä pelaaja ja ainoa, joka pystyy kääntämään yksin pelejä. Harmi, ettei hän pääse näyttämään osaamistaan tamperelaisille. Hän olisi varmasti itsekin halunnut pelata juuri tämän pelin, Petrescu arvioi vanhan TamU-vuosilta tutun joukkuekaverinsa tuntemuksia.

Ulkomaan kentilläkin monessa joukkueessa pelannut Petrescu tietää, että sekä Ilves että IFK pelaavat paineiden alla. Ilves tarraa voitolla mitalinsyrjään kiinni ja IFK puolestaan taistelee sarjapaikastaan. Ilves on pelannut muita joukkueita kaksi ottelua vähemmän. Voittamalla ne, joukkue nousee sarjassa kolmanneksi.

– IFK on vähän samassa tilanteessa kuin me. Hekin tarvitsevat voittoja. Kummallakin joukkueella on omat paineensa, mutta uskon Ilveksen olevan ennakkosuosikki.

– Kyllä Tampereella odotetaan sitä mitalia. Siellä ei ikinä tyydytä vähempään, mitä on viime kaudella saavutettu. Sen tiedän jo TamU-vuosilta.

– Pelaajat ajattelevat automaattisesti, että rästipeleistä otetaan kuusi pistettä. Sen jälkeen ajatellaan, että ”oho, olemme jo kolmantena”. Ei kukaan ajattele, että otammepa vain neljä pistettä. Se luo pelaajille oman paineensa.

Ilveksen riveistä Petrescu haluaa nostaa esiin yksilötasolla joukkueen maalivahti Mika Hilanderin.

– Kyllä Pappa Hilanderin ääni siellä eniten kuuluu. Hän on kokeneena jätkänä todella tärkeä osa joukkuetta. Hän ohjaa puolustuslinjaa ja tekee ”gamesavereita”.

– Juuri tuo ohjaaminen helpottaa ihan törkeän paljon joukkueen puolustuspelaamista. Nuorella maalivahdilla Ilves ei pystyisi noin hyvään puolustuspelaamiseen. Hilan ansiosta siellä voi pelata kokemattomia pelaajia välillä. Hän on yksi todella iso syy Ilveksen menestykselle, Peterescu ylistää vanhaa joukkuekaveriaan.

Petrescun tulosveikkauksen mukaan Tampereella ei nähdä keskiviikkona maalijuhlia.

– Odotan vähämaalista peliä, jonka Ilves voittaa 1-0.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.