Paikkaa Veikkausliigan kolmen parhaan joukossa ja ensi kauden europeleissä tavoitteleva FC Lahti vahvistui tiistaina kokeneella kapverdeläistoppari Josimar Limalla (lue uutinen). Helteet helpottanevat Suomeen sopeutumista ensimetreillä, mutta täysin vieras maa ei ole muutenkaan, sillä Limalla on ollut useita suomalaisia pelikavereita.

24 ottelua Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä ja neljä Kap Verden A-maajoukkueessa pelannut Lima muutti synnyinmaastaan Hollannin Rotterdamiin kuusivuotiaana. Jalkapalloilun hän aloitti vuotta myöhemmin.

– Aloitin jalkapallon seitsemänvuotiaana Feyenoordissa. Pelasin myös toisessa kaupungin joukkueessa SBV Excelsior. Tein pääsarjadebyyttini Willem II:ssa 19-vuotiaana, todella vahvasti tatuoitu Lima kertoo uransa varhaisista vaiheista FC Lahden kotisivujen haastattelussa.

Lima vietiin Lahdessa pian tutustumaan Jari Litmasen patsaaseen, eikä hänen ollutkaan vaikeaa myöntää, että Hollannissa ”Kuninkaan” tuntee jokainen. Limalle tutumpia ovat kuitenkin kolme muuta entistä Huuhkajien pelaajaa.

– Suomi ei tunnu edes ulkomaalta. Ainoa, mikä on erilaista on kieli, mutta ehkä siihenkin tottuu, Lima arvelee.

– Hollannissa pelasin Veli Lammen, Niki Mäenpään ja Juha Hakolan kanssa. Ja tietysti tiedän Suomesta Jari Litmasen. Hän oli loistava ja sanon tämän, vaikka olen Feyenoordin kannattaja.

Lima tekee veikkausliigadebyyttinsä todennäköisesti tulevana sunnuntaina ottelussa PS Kemiä vastaan.