Drilon Shala kertoi toukokuussa SuomiFutis-sivuston haastattelussa vaikeasta vuodestaan, lue juttu. Kolmesti operoitu polvi ei meinannut tulla kuntoon millään. Nyt Shalan tilanne on kuitenkin parantunut ja hänet saatetaan nähdä tositoimissa vielä tämän kauden aikana.

– Olen aloittanut viime viikolla joukkuetreenit. Treenaan Lahden kanssa. Kuntoni on sellainen 75-80-prosenttinen. Enää ei ole kuitenkaan mitään, mitä en pystyisi tekemään. Nyt pitää vain saada treeniviikkoja alle.

– Nyt näyttäisi siltä, että tällä jalalla vielä pelataan jalkapalloa. Olen tehnyt jo spurtteja ja käännöksiä, eikä siitä ole tullut kipua lainkaan, Shala avaa SuomiFutis-sivustolle.

Laitapelaaja on vaikeiden aikojen jälkeen nyt todella positiivisin mielin.

– Polvi tuotti pitkään minulle epäuskoa, mutta nyt ei ole hätää, kunhan tulee pelkästään normikipuja. Taidoista en ole huolissani.

– Olen tosi helpottunut, että pystyn todennäköisesti jatkamaan uraani. Se on helpottava tieto, että pystyn jo treenaamaan pääsarjajoukkueen kanssa.

Shala on joutunut ahkeroimaan punttisalilla, sillä leikatun jalan lihakset surkastuivat paljon.

– Nyt ollaan saatu lihasta siihen jalkaan. Jossain kohtaa leikattu jalka oli ympärysmitaltaan 5-6 senttiä pienempi. Nyt eroa on enää vain sentti.

Kokeneella seuraikonilla ei ole vielä sopimusta Lahden kanssa.

– Kumpikin varmasti toivoo, että voisin loppukaudesta pelata muutaman pelin. Katsotaan, mitä seura päättää, onko minulle käyttöä nyt mitalitaistoon. Tässä on monta vaikuttavaa tekijää ennen kuin pelaan. Pitää katsella, mikä formi on, Shala pyöritteli.

Lahti on ollut mukana mitalitaistossa läpi kauden, mutta viimeiseen viiteen peliin ei ole tullut yhtään voittoa, joka on heikentänyt joukkueen asemia. Perjantaina Vaasan Palloseuraa vastaan joukkueen olisi syytä ottaa täydet kolme pistettä kotikentällään, mikäli se haluaa taistella vielä mitaleista.

– Nyt on ollut pieni taantumavaihe. Ei pidä silti marista, sillä seuraava matsi on se mikä aina ratkaisee. Jalan pitää Vepsua vastaan liikkua. Odotan siitä ottelusta kolmea pistettä ja haluan nähdä nopeamman ja suoraviivaisemman Lahden.

– Hyökkäyskolmannekselle Lahti on päässyt hyvin, mutta sitten siellä on ollut pientä flekmaattisuutta. Veikkaan, että peli päättyy silti 2-0 Lahdelle, konkari ennakoi.