FC Lahti -ikoni avautui hel*etillisestä vammakierteestään: ”Sä et tiedä, mitä kaikkea mun päässä on pyörinyt”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!

Koko Veikkausliiga-uransa FC Lahtea edustaneella Drilon Shalalla on takanaan äärimmäisen vaikea vuosi. 31-vuotias laitapelaaja on käynyt vuoden sisään kolmesti polvioperaatiossa.

Kierre alkoi, kun 31.5.2017 miehen jalka tarrasi ottelussa FC Interiä vastaan nurmeen ja oikeasta polvesta katkesi eturistiside. Myös polven kierukka koki tilanteessa kovia. Vaikka tilanteesta on lähes vuosi, polven kuntouttaminen on onnistunut kuitenkin vasta parin kuukauden ajan. Shala joutui käymään marraskuussa 2017 sekä tämän vuoden helmikuussa polven puhdistusoperaatioissa.

– Kolme kuukautta sitten siihen tehtiin kolmas operaatio. Siitä puhdistettiin arpiluuta, koska en saanut edes jalkaani suoraksi. Se vaikeutti kuntouttamista, kun en pystynyt edes kunnolla kävelemään. Kolmas kerta, kun jouduin aloittamaan koko työn alusta. Nyt jalka suoristuu ja olen saanut vähän treenattua sitä salilla, Shala kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kosovolaistaustainen Lahti-ikoni tekee kaikkensa, jotta ura voi vielä jatkua.

– Lääkäri sanoi, että jalkaan pitää saada massaa takaisin. Aika näyttää sen, voinko vielä pelata. Käyn 3-4 kertaa viikossa salilla, jonka päälle on vielä fillari- ja vesitreenit. Kaksi kuukautta olen tehnyt nyt voimaa. Työnteosta tämä homma ei ainakaan tule jäämään kiinni saakeli. Tähän tämä ei jää! Vie tämä sitten kauden tai vaikka seuraavankin, Shala julistaa tarmokkaasti.

Vahvan alkukauden viime vuonna pelannut Shala kertoo, että hänellä on ollut loukkaantumisen aikana henkisesti mielettömän rankkaa.

– Sä et tiedä, mitä kaikkea mun päässä on pyörinyt. Jos olisit soittanut puoli vuotta sitten, tilanne olisi ollut ihan toinen. Nyt sentään tämä homma edes vähän etenee.

Samaan hengenvetoon lahtelainen haluaa julkisesti kiittää häntä suuresti auttanutta fysioterapeutti Mikko Poutiaista sekä FC Lahden fysioita, joilta on myös tullut tukea.
173-senttinen laitapelaaja kertoo katsovansa tilannettaan tarkemmin heinä-elokuussa. Nyt hän pystyy vähän hölkkäilemään, mutta palloon hän ei ole juurikaan koskenut.

– Pallotatsista ei ole huolta. Se ei katoa, vaikka olisin vuoden koskematta palloon, olen Balkanilta, konkaripelaaja hymähtää.

Kun Shala saa jalkansa kuntoon, on hänen tavoitteenaan palata takaisin FC Lahden pelaajaksi.

– Seura on ollut tukena ja pitää minulle ovia auki. Olen joukkueen lähellä, vaikka en tällä hetkellä siihen kuulukaan. Käyn moikkaamassa pelaajia silloin tällöin, Shala kertoo.

Taistelutahtoa tihkuva Shala kertoo katsovansa kaikki Lahden pelit, vaikka myöntää sen olevan välillä vaikeaa.

– Olen katsonut jo niin monta matsia, että se ei ole enää niin paha kuin aluksi.

Lahtelaiset ovat aloittaneet kauden pirteästi. Kahdessa viime ottelussa he ovat napanneet voitot SJK:sta ja hallitsevasta mestarista HJK:sta. Perjantaina Lahti isännöi sarjan kärkijoukkue Rovaniemen Palloseuraa, jolle Lahti hävisi huhtikuun lopulla.

– Vastakkain ovat kaksi pelaavaa joukkuetta. Odotan tarkkaavaista peliä. Ensimmäinen maali on todella tärkeä. Se voi olla jopa ratkaiseva, Lahti-ikoni arvioi.

Shala antaa krediittiä kummankin joukkueen valmentajalle.

Toni Korkeakunnas on saanut nuorista pelaajista paljon irti, kuten myös Toni Koskela RoPS:ssa. Koskela on saanut hyvin iskostettua systeeminsä joukkueelle. Siitä on pakko nostaa hattua. Tavallaan joukkueen noin hyvä menestys on ollut yllätys ja tavallaan ei. Näin Koskelan Klubi 04:n pelejä viime kaudella nimittäin.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!