Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella nähtiin suomalaisittain sekä hienoja että ikäviä hetkiä. Suomalaisten harmiksi heidän tehtävänään oli viedä toisiltaan paikka lohkovaiheessa.

Maalivahti Walter Viitalan edustama ruotsalaisseura Malmö voitti torstaina 2-0 tanskalaisen Midtjyllandin, jonka värejä kantaa Huuhkajien kapteeni Tim Sparv. Malmö eteni lohkovaiheeseen yhteismaalein 4-2.

Hiljattain Malmöön siirtynyt Viitala ei ole vielä debytoinut uudessa joukkueessaan. Sparv pelasi molemmissa osaotteluissa ruotsalaisia vastaan täydet minuutit Midtjyllandin keskikentällä.

Jere Urosen belgialaisseura Genk murskasi Paulus Arajuuren tanskalaisjoukkue Brøndbyn yhteismaalein 9-4.

Eurooppa-liigan karsintojen suurin suomalaissankari lienee tanskalaisen FC Kööpenhaminan maalivahti Jesse Joronen, joka piti maalinsa puhtaana 210 minuuttia italialaista Atalantaa vastaan.

Ottelupari oli vielä jälkimmäisen osan jatkoajankin jälkeen lukemissa 0-0, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu. Joronen torjui pilkkukisan ratkaisevan vedon, joka lähti Kööpenhaminan entisen hyökkääjän Andreas Corneliusin jalasta.

Lukas Hradeckýn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen pääsi automaattisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen viime kauden sarjasijoituksensa ansiosta.

Lokakuussa pelikiellostaan vapautuva Roman Eremenko on Spartak Moskovan kanssa mukana.

Myös Jasse Tuomisen edustama BATE Borisov on mukana lohkovaiheessa.