Joel Pohjanpalolle pitkä jatkosopimus Bayer Leverkusenin kanssa: ”Kunnianhimoni ei ole kadonnut mihinkään”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Bayer Leverkusen kiinnitti suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalon, 23, pitkällä sopimuksella joukkueensa riveihin. Saksan suurseuroihin kuuluva Leverkusen ja Pohjanpalo solmivat peräti neljän vuoden jatkosopimuksen viikonloppuna, ja asiasta tiedotettiin keskiviikkona. Vanha sopimus oli voimassa ensi kesään, mutta nyt sitä jatkettiin aina vuoteen 2022 saakka.

Joel Pohjanpalo, miltä uusi sopimus tuntuu?

– Tietysti erittäin hyvältä. Tämä on aika iso luottamuslause minulle. Minulla on käynnissä pitkä toipumisjakso ja viime kausikin oli hyvin rikkonainen. Tästä huolimatta seura halusi tehdä pitkän jatkosopimuksen ja se tietysti ilahduttaa.

Vastuuta ei ole tullut varmasti sinunkaan mielestäsi liikaa. Solmit silti jatkon. Miksi?

– Leverkusen on kaikin puolin huippuseura. Se on muodostunut omaksi kotiseurakseni. En ole koskaan halunnut pois täältä – tavoite on edelleen pelata huipputasolla ja nimenomaan Leverkusenissa. Tämän sopimuksen myötä olen edelleen lähellä sitä haavetta, paljon lähempänä kuin jossain muualla.

– Tietysti haluan pelata. Ja sen eteen tehdään töitä. Tämä jatkosopimus mahdollistaa myös sen ajatuksen, että esimerkiksi ensi kaudella haen sitä vastuuta lainasopimuksella muualta. Mutta siihen on vielä paljon aikaa ja keskittyminen on nyt siinä, että saan vihdoin maaliskuusta asti vaivanneen jalan kuntoon.

Millainen uusi sopimus on?

– Se on erittäin hyvä, kaikin puolin. Myös sopimusehdoissa Leverkusen teki selväksi, että he haluavat minut pitää täällä. Sopimus oli helppo hyväksyä ja olen siihen erittäin tyytyväinen, kaikilta osin.

Mitä seuraavaksi?

– Kuten sanoin, jalka pitää laittaa kärsivällisesti nyt kerralla kuntoon. Sitten aloitetaan kovat työt. Tai tietysti töitä tehdään jo nyt koko ajan. Minun tavoitteeni ovat selvät: pelata Leverkusenissa. Helppoa pelipaikan hakeminen ei huippuseurassa ole, sillä kilpailu on kovaa. Mutta joka päivä teen töitä tuon tavoitteen eteen. Kunnianhimoni tai haluni tehdä töitä ja taistella pelipaikasta ei ole kadonnut mihinkään.

– Leverkusen näkee asian samoin. Eivät he tee neljän vuoden sopimusta pelaajan kanssa, jonka he näkisivät tyytyvän penkillä istumiseen tai joka olisi menettänyt halunsa taistella pelipaikasta. Tämä on iso ja perinteikäs ammattilaisseura, jossa tuollaiset asiat ovat joka päivä puntarissa. Eivät he minua sitoneet pitkällä sopimuksella siksi, että haluavat minun istuvan penkillä. Kyllä he näkevät, että minulla on selvä sauma vielä pelata ja tehdä maaleja seuralle.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS