Kerroimme viime viikolla siitä, kuinka Manchester United -tähti Paul Pogban 28-vuotias isoveli Mathias Pogba jäi ilman sopimusta Saksan kolmosbundesliigaan nousseen KFC Uerdingenin kanssa testijakson jälkeen (lue lisää). Guinean maajoukkuehyökkääjän rukkaset puhuttivat senkin vuoksi, että Uerdingenin päävalmentaja Stefan Krämer totesi julkisesti Pogballa olleen ”liikaa kiloja vyötäröllä”.

Nyt Mathias Pogba on antanut asiasta oman vastineensa RevierSport-lehdelle. Eikä mies ymmärrettävästi ollut mielissään Krämerin sanavalinnoista.

– Minusta se osoitti, että seura on kaukana ammattimaisuudesta, Mathias Pogba täräytti.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun urallani sattuu jotain tällaista. Minulla ei sinänsä ole mitään seuraa, sen puheenjohtajaa tai urheilujohtajaa vastaan, sillä minut otettiin Uerdingenissa hyvin vastaan.

– Kyse on vain valmentajan lausunnoista. Minusta se on todella häpeällistä, sillä minua kohdeltiin epäreilusti ja väärin, Pogba jatkaa.

– Yksikään kunnianhimoinen ammattijalkapalloilija ei voisi ilmestyä testileirille lihavan vatsan tai leveän vyötärön kanssa – kuten tämä herra väittää. Ja vaikka asia olisikin ollut niin, meidän pitäisi istua pöydän ääressä, jutella kasvotusten ja jättää se meidän väliseksi asiaksi. Piste.

– Nyt olen kuitenkin valmis uuteen haasteeseen sellaisessa joukkueessa, joka luottaa minuun, ja jossa saan tehdä sitä, mitä eniten rakastan: pelata jalkapalloa, Pogba lopettaa.

Pogba on ollut toista vuotta ilman seuraa toipuessaan pahasta loukkaantumisesta. Viimeksi hän pelasi hollantilaisessa Sparta Rotterdamissa, ja RevierSportin mukaan jokunen belgialainen seura on kiinnostunut tarjoamaan hänelle sopimusta.