Putoaminen uhkaa ja paikat eivät kestä – JJK-konkari avautuu: ”Tämä on ollut minulle raskainta aikaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapalloilija Tomi Petrescun vuosi 2018 ei ole ollut ruusuilla tanssimista ammatillisessa mielessä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pystynyt pelaamaan Ykkösessä pelaavan JJK:n paidassa vain kuusi sarjapeliä ja joukkue on vaarassa pudota jälleen sarjaporrasta alemmaksi. 32-vuotias Petrescu myöntää, että viime ajat eivät ole olleet henkisesti helppoja.

– Minulla on ollut loukkaantumisten kanssa ongelmia talvesta asti. Haka-pelissä (kesäkuussa) jouduin pois, koska minulle tuli törkeän kova kipu.

– Ensi viikolla olemme viisaampia. Selän kanssa on ollut ongelmia. Tässä iässä se ei ole välttämättä pikku juttu. Treeneissä olen ollut mukana, mutta heti kun rupeaa juoksemaan kovempaa, niin se särkee. Viime viikolla yritin, mutta en pystynyt juoksemaan kunnolla, Petrescu valaisee hankalaa tilannettaan SuomiFutis-sivustolle.

Petrescu myöntää olleensa kovilla loukkaantumisten takia. Pelaajan arki on loukkaantuneena yksinäistä.

– Juuri puhuin kavereille, että tämä on ollut minulle raskainta aikaa. Menen samaan koppiin kuin muut, mutta sitten he jatkavat treeneihin ja minä menen yksin kuntosalille. Sitä ei ole kiva katsoa vierestä. Olisi kiva päästä itsekin pelaamaan. Meidän joukkueessa ei ole liikaa kokeneita pelaajia, yli 200 peliä Veikkausliigassa pelannut Petrescu tiedostaa.

Sarjapaikka tiukassa

JJK:n heikot otteet sarjassa eivät johdu pelkästään kokemuksen puutteesta.

– Moni asia on mättänyt. Valmentaja vaihtui vain kolme viikkoa ennen kauden alkua. Sitten pitää myös katsoa, keitä pelaajia menetimme. Meillä on monia pelaajia, jotka eivät olleet ennen pelanneet tällä tasolla.

Jyväskylässä ei ole kuitenkaan painettu päätä pensaaseen. Kautta on vielä jäljellä.

– Niin kauan kuin on pisteitä jaossa, ei ole syytä luovuttaa. Minulla on täysi luotto joukkueeseen. Viime peleissä emme ole saaneet ehjiä ysikymppisiä. Saatamme pelata aluksi vartin huonosti, jonka jälkeen pelaamme puoli tuntia todella hyvää peliä, mutta sitten taas se ote siihen katoaa, Petrescu harmittelee.

Seuraavaksi JJK kohta sarjajumbo Klubi 04:n.

– Jokainen ymmärtää, että se on tärkeä peli. Tasureilla ei tee yhtään mitään tässä vaiheessa. Voittoja pitää hakea riskillä. Meillä on ollut hyvä meininki treeneissä, joten uskon, että pystymme klaaraamaan sen pelin.

– Sarjataulukkoa meidän ei kannata katsoa liikaa silti tässä kohtaa. Onneksi joukkuehenkemme on pysynyt hyvänä.

Jesse Happonen