TPS-päävalmentaja teki todellisen yllätysvalinnan avauskokoonpanoon – ”En tiedä, mikä tämän idea on”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga tarjoaa perjantaina todellisen kuolonottelun, kun TPS isännöi PS Kemiä. Kaksikko on pisteen päässä toisistaan sarjan hännillä, joten ottelu on sarjapaikan kannalta todella arvokas. Kumpikaan joukkue ei halua hävitä ottelua missään tapauksessa. Turkulaisilla on tällä hetkellä yhden pisteen etu kemiläisiin nähden.

Komean uran kansainvälisillä pelikentillä ja Veikkausliigassa luonut Pekka Lagerblom tietää pelin panokset.

– Edessä on kiihkeä kamppailua. Molemmat joukkueet haluavat voittaa, kun näin tärkeät pisteet ovat jaossa. Ensimmäinen maali on todella isossa osassa. Jos se tulee aikaisin, menevätkö linjat heti kiinni? Uskon, että peli alkaa aika rauhallisissa tunnelmissa ja jengit ovat hieman varautuneita, Hakan paidassa nykyisin pelaava Lagerblom pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Ennakkosuosikin viittaa on vaikea laittaa kummankaan joukkueen harteille.

– Jos lähtisin veikkaamaan, niin veikkaisin tasuria. Kemi on repinyt sillä pisteitä, että he pistävät pitkää palloa kärkeen. Peli perustuu tappelemiseen ja pallojen voittamiseen ylhäällä. David Hannah suoraviivaisti joukkueen taktiikkaa aika paljon, kun hän otti johdon.

– En usko, että kumpikaan joukkue tekee sarjataulukossa suurta nousua enää, joten ottelu on karsijan paikkaan nähden elintärkeä. Tasuri on molemmille joukkueille tavallaan liian vähän, mutta tilanne huomioiden kumpikin voi siihen loppupeleissä tyytyä, ikitaistelijana tunnettu Lagerblom arvioi.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen valitsi Kemi-ottelun avaukseen oikean pakin tontille Jonni Peräahon kokeneen Sami Rähmösen sijaan.

Keskikenttäpelaajana tunnettu Peräaho on pelannut kyseisellä pelipaikalla vain yhden kokonaisen ottelun tällä kaudella. Tuo ottelu oli edellispeli Vaasan Palloseuraa vastaan, jonka TPS voitti lukemin 4-1. Ottelun tärkeys huomioon ottaen seuraikoni Rähmösen penkittämistä voidaan pitää erikoisena ratkaisuna.

– Mielenkiintoinen veto. Siinä saa nuori pelaaja tilaisuuden näyttää. Tiedän sen kokemuksesta, että keskikenttäpelaajalle laitapakin hommat eivät ole mikään helpoin tehtävä.

– En tiedä, mikä tämän idea on. Liittyykö tämä Tepsin pelinavaamiseen jotenkin vai liittyykö se jotenkin Kemin miehistöön? Onko heidän vasemmalla laidallaan joku Usain Boltin tapainen pelaaja, jonka vauhtiin Peräaho pystyy Rähmöstä paremmin vastaamaan. Joka tapauksessa tämä on hyvin mielenkiintoinen ratkaisu, kokenut Lagerblom toteaa.

Jesse Happonen