Valioliigatähti avautuu vaikeista kokemuksista ennen MM-kisoja – ”Lukittauduin vessaan”

© Kuva: Getty Images

Ilkay Gündogan on valmis kohusta huolimatta jatkamaan maajoukkueuraansa Saksan paidassa. Manchester Cityn keskikenttäpelaaja joutui kotimaassaan ennen MM-kisoja mediamyrskyn kohteeksi poseerattuaan Arsenalin Mesut Özilin kanssa yhteiskuvissa Turkin kiistellyn presidentin Recep Tayyip Erdorganin kanssa.

Saksan MM-turnauksen päätyttyä Venäjällä alkulohkoon, kohu vain yltyi. Özil päätti maajoukkueuransa kesällä, mutta Gündogan ei aio seurata perässä.

– Kun niin moni ihminen hyökkää päällesi, omat kannattajasi buuavat sinulle ja saksalainen poliitikko lyttää sinut, tottakai se huolettaa. En halua kuitenkaan paeta sitä. Haluan kohdata sen tilanteen, Gündogan kommentoi saksalaismedia Westdeutsche Allgemeine Zeitungille.

– Jos minut valitaan, olen valmis.

Gündogan kertoo joutuneensa turvautumaan kuvien tultua julki psykologin apuun. Tämä tapahtui Saksan viimeisen MM-kisoja edeltävän Saudi-Arabiaa vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen.

– Se oli hyvin vaikeaa. Muistan kuolemaani saakka sen, kun lukittauduin heti ottelun jälkeen pukukopissa kymmeneksi minuutiksi vessaan. Minun täytyi vetää henkeä. Olin katkeroitunut, pettynyt ja surullinen.

– Kävin lyhyen keskustelun maajoukkueen psykologin kanssa. Halusin nähdä, miten hän arvioisi minut. En uskonut, että kukaan voisi auttaa minua tässä tilanteessa.

– Minulle oli kuitenkin tärkeää, etten heittäisi kaikkea tätä pois vaikean ajanjakson vuoksi. Pääsin siitä itse yli.