Fifan presidentti kritisoi La Ligan suunnitelmia: ”Kotiottelu pelataan kotona”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan presidentti Gianni Infantino kritisoi Espanjan La Ligan suunnitelmia pelata sarjaottelu Yhdysvalloissa.

Espanjan pääsarja on pyytänyt maan jalkapalloliitolta RFEF:ltä lupaa pelata Gironan ja Barcelonan välinen ottelu Yhdysvalloissa tammikuussa. Ottelu pelattaisiin Miamissa Hard Rock Stadiumilla.

– Näkisin mieluummin hyvän MLS:n (Major League Soccerin) pelin Yhdysvalloissa kuin La Ligan ottelun Yhdysvalloissa, sanoi Infantino BBC:n mukaan.

– Jalkapallossa periaate on, että kotiottelu pelataan kotona eikä ulkomailla.

La Ligan presidentti Javier Tebas vastasi Infantinon kommentteihin sosiaalisessa mediassa ja muistutti, että Yhdysvaltojen pääsarjassa MLS:ssa pelaa joukkueita myös Kanadasta.

Kanadalaisseurat Toronto FC, Montreal Impact ja Vancouver Whitecaps pelaavat MLS:ssa, mutta pelaavat kotiottelunsa omissa kaupungeissaan.

La Liga tarvitsee luvan Espanjan ja Yhdysvaltojen jalkapalloliitoilta, Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta sekä Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian alueen jalkapalloliitolta CONCACAF:lta viedäkseen Gironan ja Barcelonan pelin rapakon taakse.

Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales sekä Espanjan pelaajayhdistys AFE ovat vastustaneet ideaa. AFE:n edustajat tapasivat La Ligan kanssa viime viikolla ja sanoivat, että pelaajilla on ”viimeinen sana” päätöksenteossa.

La Liga on lupautunut järjestämään yhden pelin kaudessa Yhdysvalloissa osana 15 vuoden diiliä, jonka se solmi mediayhtiö Releventin kanssa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.