Huuhkaja-toppari paljasti siirtonsa taustat: ”Olen todella iloinen, että pääsin pois sieltä”

© Kuva: Juha Tamminen

Joona Toivion, 30, kulunutta vuotta voisi kuvailla värikkääksi. Puolustajan vuosi alkoi Puolan pääsarjassa Termalica Niecieczassa, jossa otteluita kertyi yhdeksän ja tehtyjä maaleja yksi. Elokuussa Toivion ilmoitettiin siirtyvän Ruotsin Allsvenskaniin, göteborgilaisseura Häckeniin.

Termalica putosi kauden päätteeksi sarjatasoa alemmas. Sipoon susien ja HJK:n kautta maailmalle lähteneen Toivion kommenteista ja kasvoista paistoi helpotus tuoreesta siirrosta.

– No ei tosiaan ole ollut ikävä Puolaan. Olen todella iloinen ensinnäkin siitä, että pääsin sieltä pois. Häckenissä on erittäin hyvä olla ja muutenkin paluu Ruotsiin on tuntunut hyvältä. Niin kuin olisi kotiin mennyt, Toivio kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Toivio ei yksin edusta Häckenin alakerrassa suomalaisväriä, sillä takalinjoilla luutivat Toivion lisäksi myös Juhani Ojala ja Kari Arkivuo.

– Olin puhelimella yhteydessä Ojalaan ja Arkivuohon, vaikka eivät he suoraan vaikuttaneetkaan päätökseeni tulla Häckeniin. On se seuraan asettumisesta ja sopeutumisesta tehnyt silti hauskempaa, että on tuttuja kavereita mukana, Toivio kertoi.

EM-kisapaikka mielessä

Huuhkajat aloittaa taipaleensa Nations Leaguessa lauantaina Tampereen Ratinassa Unkaria vastaan. Ensi tiistaina edessä on Viron kohtaaminen Turussa. Myös Toiviolle Nations League näyttäytyy mielenkiintoisena uutena reittinä arvokisoihin.

– Uusi ja arvokas polku arvokisoihin. Nyt on taas enemmän pelejä, joista pisteet oikeasti merkitsevät. Se on aina hienoa, Toivio totesi.

45 A-maaottelua pelanneella ja niissä kolme maalia tehneellä Toiviolla on myös selkeä näkemys missä asioissa Huuhkajien on mentävä pelillisesti eteenpäin, jotta avausotteluista voitot irtoavat.

– Koko joukkueen puolustuspeli meillä on ollut hyvällä tasolla, mutta meidän pitää aggressiivisemmin hakea syöttöjä eteenpäin ja päästä sitä kautta murtamaan niitä vastustajan linjoja. Viime peleissä onnistuttiin jo luomaan hyvin maalipaikkoja ja saamaan vetoja maalia kohti. Jos onnistutaan pitämään maalimäärät samalla tasolla niin uskon, että olemme vahvoilla.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.

Anssi Shemeikka


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille